Lekker zitten op een antieke stoel

Antiek is weer helemaal hip. Waar het eerst iets was voor wat oudere mensen, hebben nu ook steeds meer twintigers antieke meubelen in hun huis staan. Antieke meubelen geven namelijk een unieke uitstraling aan je huis, waardoor je echt je eigen persoonlijkheid in de inrichting kunt leggen. Het meest populaire antieke meubelstuk is de antieke stoel. Dit komt door de vele mogelijke uitvoeringen en de functionaliteit. Bovendien kun je een stoel eigenlijk altijd wel kwijt, waardoor het een makkelijke toevoeging aan je huisraad is.

Ja, ze zijn comfortabel

Veel mensen denken bij oude meubelen aan harde, houten stoelen en banken die helemaal niet lekker zitten. Natuurlijk is dat bij sommige antieke stoelen het geval, maar je moet niet vergeten dat de meeste antieke stoelen die bewaard gebleven zijn van goede kwaliteit zijn. Ze werden gemaakt voor de rijkere burger, waardoor hoogwaardige materialen zoals fluweel en hout van goede kwaliteit gebruikt werden om de stoelen te vervaardigen. Deze stoelen zitten net zo lekker en soms zelfs beter dan stoelen die je tegenwoordig in woonwinkels kunt kopen. Het uiterlijk van de antieke stoel doet dus absoluut niet onder voor het zitcomfort en daarmee de functionaliteit.

Past in elk huis

Omdat antieke stoelen weer helemaal in zijn, worden steeds meer antieke stoelen gerestaureerd. Het gevolg hiervan is dat er voor in elk huis wel een geschikte antieke stoel te vinden is. Zowel eetkamerstoelen als luxe fauteuils zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld simpele houten stoelen vinden, maar ook fauteuils die bekleed zijn met een stevige gedecoreerde stof. Ook zijn sommige antieke stoelen gerestaureerd naar de huidige standaard. Er is bijvoorbeeld bij sommige eetkamerstoelen een kussen geïnstalleerd, waardoor je niet meer op het harde hout hoeft te zitten. Zo heb je de ultieme mix tussen looks en comfort.

 

Related posts