Zoek je een verrassende klimplant?

Iedereen met een groene tuin zal wel de moeilijkheden kennen van het kopen van nieuwe planten. Je wilt dat de planten een beetje bij elkaar passen en goed tegen de weersomstandigheden kunnen, maar je wilt ook niet je hele tuin vol zetten met dezelfde planten als de buurman heeft. Vooral bij klimplanten kiezen mensen vaak voor dezelfde dingen. Klimop bijvoorbeeld is groot favoriet. Er zijn echter veel meer opties. Een mooie klimplant die wel wat meer aandacht mag krijgen is de dipladenia.

Trompetvormige bloemen

In tegenstelling tot klimop is de dipladenia geen winterharde plant. Wel is het een plant die je heel gemakkelijk bij kunt snoeien. Het is dus het beste om de plant in een pot te zetten die je kunt verplaatsen, zodat je hem makkelijk naar binnen kunt halen als het kouder wordt. Er zijn klimroosters verkrijgbaar die je in zo’n pot kunt plaatsen, waardoor de plant wel een mooie hoogte kan bereiken. De bloeitijd van de dipladenia is van de vroeger zomer tot het einde van het najaar, waardoor je een aantal maanden van de mooie trompetvormige bloemen kunt genieten. De dipladenia is verkrijgbaar met witte, roze of rode bloemen, waardoor hij in elke tuin past.

Verzorging

Omdat de dipladenia snel groeit, is het belangrijk om hem goed te verzorgen. Ze hebben veel water nodig, omdat ze veel energie verbruiken. Zeker in de zomer is het van belang om hem elke dag water te geven, ook omdat dit deels verdampt door de warmte van de zon. In het najaar heeft de dipladenia dus minder water nodig. De dipladenia kan het beste groeien op een plek in de zon. In de schaduw wordt de plant wel groot, maar komen er minder bloemen aan de plant.  Dat is natuurlijk zonde, want de trompetvormige bloemen zijn wat de dipladenia tot zo’n mooie, bijzondere plant maken.

Related posts