Een natuurlijke uitstraling, zowel binnen als buiten

Teak meubelen staan bekend als tuinmeubelen. Wat veel mensen zich niet beseffen, is dat ze ook binnen erg mooi kunnen staan. Het brengt sfeer en warmte in je huis. Bovendien is groen wonen nu een grote trend. Dat kun je natuurlijk doen door je huis vol te zetten met planten, maar ook je meubelen spelen daarin een rol. Als je meubelen van goede kwaliteit hebt, gaan ze ook nog eens lang mee. Met teak meubelen ben je daar absoluut verzekerd van. Teak is een duurzame houtsoort en vergt weinig onderhoud.

Ook voor in de tuin

Naast dat je teak meubelen dus binnen kunt neerzetten, zijn ze ook zeer geschikt voor in de tuin. Ze zijn nog steeds erg populair en dat is niet zonder reden. Doordat teakbomen in allerlei weersomstandigheden groeien, zijn ze van nature bestand tegen die weersomstandigheden. Dat betekent dat ze zelfs ze Nederlandse herfst en winter zonder slag of stoot kunnen doorstaan. Dit geldt niet voor vele andere houtsoorten, die je daarom altijd af moet dekken als je ze niet gebruikt. Teak meubelen zijn dus niet alleen bijna helemaal onderhoudsvrij, ze schelen je ook veel stress om een regenbuitje, wat in Nederland natuurlijk aan de orde van de dag is.

Veel soorten en uitvoeringen

Vaak wordt aangegeven of iets een tuinmeubel is of juist voor binnen bedoeld is. Met teak hoef je hier niet zo op te letten en kun je dus ook een mooie tafel die voor buiten bedoeld is gewoon binnen zetten. Je hebt als je kiest voor teak dus eigenlijk veel meer opties dan wanneer je een andere houtsoort zou kiezen. Teak meubelen worden in echt alle afmetingen, soorten en uitvoeringen gemaakt, waardoor je vrijwel zeker het juiste meubel kunt vinden. Daarnaast is teak een goed te bewerken houtsoort, waardoor je zelfs je eigen teak meubelen zou kunnen maken.
Bron: http://www.teak.nl/

Related posts