Alle voordelen en verschillende soorten seniorenbedden

Wanneer je ouder wordt, komt het vaak voor dat je minder mobiel wordt. Dit kan erg lastig zijn en je beperken in diverse dagelijkse dingen, zoals bijvoorbeeld opstaan uit bed. Toch zijn er vaak diverse oplossingen voor een aantal van deze beperkingen te vinden, zoals bijvoorbeeld seniorenbedden. Voor oudere mensen die moeite hebben om op te staan, is een seniorenbed vaak een geweldige uitkomst. Maar ook voor mensen die (tijdelijk) een lichamelijke beperking hebben wat opstaan moeilijk maakt. Je bepaalt op deze manier namelijk zelf de in- en uitstaphoogte die jij comfortabel vindt.

Wat is een seniorenbed?
Maar wat is een seniorenbed nou precies en wat zijn de voordelen ten opzichte van een normaal bed? Een seniorenbed, ook wel een hoog-laag bed genoemd, is vaak hoger dan een normaal bed. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om op te staan, omdat je zo veel gemakkelijker uit bed kunt stappen. De meeste seniorenbedden zijn elektrisch verstelbaar zodat je de hoogte kunt instellen op de hoogte die jij fijn vindt.

Er bestaan ook senioren koppelbedden. Dit zijn twee losse bedden die voorzien zijn van wieltjes waardoor het gemakkelijk is om deze uit elkaar te rijden. De bedden sluiten mooi op elkaar aan, maar zijn ook gemakkelijk uit elkaar te rijden. Zo kun je ze los goed verschonen en opmaken en daarna weer tegen elkaar aan zetten. Aan de binnenzijde van de seniorenbedden zijn de zijkanten lager, waardoor je de losse bedden gemakkelijk tegen elkaar aan kunt sluiten. Zo heb je niet eens door dat het twee losse bedden zijn!

Naast dat veel ouderen een seniorenbed aanschaffen, wordt ook in de zorg dit type bedden vaak gebruikt. De verpleging kan zo het bed instellen op de juiste werkhoogte voor zorg aan bed.

Soorten seniorenbedden
Er zijn diverse soorten seniorenbedden die je kunt verkrijgen. Bij Eurobedden bijvoorbeeld, kun je kiezen uit eenpersoons- en tweepersoons seniorenbedden. Deze bedden worden ook wel koppelbedden genoemd en zijn in diverse kleuren en maten leverbaar. Ook zijn er elektrisch verstelbare seniorenbedden verkrijgbaar met een verstelbare lattenbodem, voor nog meer gemak. Met een verstelbare lattenbodem kun je namelijk alles verstellen dus ook de positie van je rug en benen. Er is altijd wel een seniorenbed die voldoet aan jouw wensen.

Een ander bijkomend voordeel van een seniorenbed, is dat het opmaken, verschonen en het stofzuigen onder het bed een gemak is. Omdat het bed in hoogte verstelbaar is, kun je er gemakkelijk bij. Voor het verschonen en opmaken van het seniorenbed hoef je bijvoorbeeld niet te bukken, en voor stofzuigen onder het bed zet je deze gewoon een stuk omhoog. Gemakkelijk toch?

Related posts