De tuin decoreren, 5 tips!

Tuin decoreren

Veel mensen die een tuin hebben, willen graag de tuin zo sfeervol mogelijk maken. Om dit te doen kun je de tuin decoreren. In deze blog lees je daarom 5 tips voor het decoreren van de tuin!

Waarom de tuin decoreren?

Het decoreren van de tuin is een belangrijk onderdeel om de tuin sfeervol te maken. De omvang van de tuin maakt in de praktijk dan ook helemaal niet uit, want het gaat erom dat je sfeer creëert zodat de tuin aantrekkelijk wordt om in te vertoeven. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen, zoals het toevoegen van planten of tuinelementen.

Planten

Een goede manier om de tuin te decoreren is om gebruik te maken van planten. Planten passen enorm bij de tuin, maar zorgen wel direct dat de tuin er levendiger uitziet. Vooral het goed verzorgen van de planten die in de tuin staan kan de tuin veel beter doen overkomen. Dit geldt overigens voor de hele tuin, dus ook een grasveld wat regelmatig gemaaid moet worden. Bij planten zijn er natuurlijk tal van opties.

Beelden

Waar veel tuinen vrij leeg zijn kunnen beelden een hoop toevoegen aan een tuin. Dit kan van alles zijn, van een tuinkabouter tot een Boeddhabeeld. Het grote voordeel van tuinbeelden is dat ze direct de aandacht naar zich toe trekken. Hierdoor kan een gesprek ontstaan, maar het geeft de tuin sowieso een levendiger gevoel. Of er nou mensen in de tuin zijn of niet.

Gebruik water

Om de tuin levendiger te maken kun je ook een vorm van water toevoegen aan de tuin. Een fontein(tje) is een bekend voorbeeld hiervan, waardoor het water altijd in beweging is. Dit zorgt ervoor dat er iets is om naar te kijken en iets dat de aandacht trekt. Wel is het voor het toevoegen van water in de tuin belangrijk dat het om stromend water gaat. Dit geeft namelijk een levendig effect aan de tuin. Stilstaand water geeft dit effect niet, maar kan wel degelijk gebruikt worden. In dit geval fungeert het meer als element van de tuin, wat nog steeds een bepaalde sfeer met zich mee kan brengen.

Fleur de schutting op

Veel tuinen worden van elkaar gescheiden door een schutting. Deze schutting is ook op te fleuren door wanddecoraties of tuinschilderijen toe te voegen. Onder wanddecoraties kan echt van alles vallen, maar het belangrijkste is dat je de schutting voor jou prettig is om naar te kijken.

Maak het niet te vol

Er zijn dus allerlei manieren om de tuin sfeervoller te maken. Het grootste gevaar schuilt zich alleen wel in de hoeveelheid elementen die je toevoegt. Als de tuin helemaal vol staat, dan wordt je aandacht door van alles getrokken. Hierdoor kan de tuin onoverzichtelijk of rommelig overkomen. Dit wil je absoluut voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat een tuin veel onderhoud nodig heeft. Bedenk dus goed hoeveel tijd je kwijt bent aan onderhoud voor alles wat je in de tuin plaatst.

Related posts

2 Thoughts to “De tuin decoreren, 5 tips!

  1. Ik vind het ook altijd een uitdaging om mijn tuin weer zomer klaar te maken. Ik heb al wat nieuwe planten gekocht, maar ik mis nog accessoires die het gezellig maken. Goed idee om de schutting op te fleuren, hier had ik nog niet eerder aan gedacht.

  2. Ik vind een groene tuin waarin veel planten en bomen staan ook echt mooi. Zelf heb ik verschillende plantenbakken met mooie bloemen erin. Zo kan ik elk jaar kiezen welke soort ik op dat moment wil hebben in mijn tuin. Ook denk ik er over na om een olijfboom in een plantenbak te zetten.

Leave a Comment