De trap renoveren, hoe doe je dat?

trap renoveren

Ben jij van plan om je trap te renoveren, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? In deze blog lees je precies wat er komt kijken bij het renoveren van de trap!

Waarom de trap renoveren?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun trap willen laten renoveren. De meest voor de hand liggende reden is dat de vorige trap niet nieuw genoeg meer oogt, waardoor een renovatie weer een nieuw effect moet geven. Daarnaast kan het zijn dat sommige mensen gehecht zijn aan hun trap waardoor ze liever kiezen voor renovatie dan voor vervanging.

Overzettrede

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het renoveren van de trap. Een traprenovatie kan heel simpel zijn door een bekleding op de huidige treden te leggen. Deze overzettrede zijn er vaak in verschillende soorten, waardoor het goed kan aansluiten op de oude stijl van de trap. Deze overzettrede zijn goed zelf te plaatsen op de trap, maar je kunt er ook voor kiezen om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Het aanschaffen van deze overzettrede kan verschillen qua prijs, maar deze kosten vaak wel meer dan 75 euro per traptrede.

Tapijt leggen

Verder is het mogelijk om tapijt op de trap aan te leggen. Op deze manier creëer je een extra laag die je op de trap legt waardoor de trap er direct veel nieuwer uitziet. Er zijn veel verschillende soorten tapijt te koop, waardoor jij een tapijt kunt kiezen die bij de woning past. Natuurlijk moet het tapijt ook voldoen aan jouw wensen. Het grote voordeel aan tapijt op de trap is dat het lekker zacht is om op te lopen. Verder haalt het ook de mogelijke gladheid weg. Let wel op met tapijt, want de haren van huisdieren kunnen erg goed blijven plakken in het tapijt. Dit is in die zin dus geen goede combinatie.

De oude trap verbeteren

Al wil je de oude trap verbeteren, dan zijn er verschillende dingen mogelijk. Om de oude trap op te lappen ben je vaak wel veel tijd kwijt. Hierbij heb je verschillende opties om te werk te gaan. Decouperen, afschuren en zandstralen de gebruikelijke opties. De laatste is voor veel mensen een onbekende. Zandstralen is een methode waarbij zandkorreltjes met veel druk tegen de trap aan worden gespoten. Hierdoor breekt de buitenkant af totdat alleen het egale hout van de trap nog overblijft. Wel is zandstralen een techniek die niet altijd gebruikt kan worden. Zorg dat je goed weet van welk materiaal de trap gemaakt is. Zandstralen heeft namelijk alleen zin bij een houten trap van eik of beuk. Wel is dit een vrij goedkope optie vergeleken met de andere opties die er zijn.

Related posts

One Thought to “De trap renoveren, hoe doe je dat?

  1. Ik heb mijn trap laatst ook gerenoveerd. We hebben in het verleden altijd tapijt gehad, maar we hadden veel last van stof hierdoor. Nu zijn we gegaan voor een traploper die ik gemakkelijker schoon kan maken. Het is erg mooi geworden!

Comments are closed.