Haren in huis, wat doe je er tegen?

haren in huis

Heel veel Nederlanders hebben huisdieren. Honden en katten zijn hierbij de meest voorkomende huisdieren. Eén van de nadelen is dat je geregeld haren in huis vindt die je liever niet zou willen tegenkomen. In deze blog lees je daarom wat je doet tegen haren in huis!

Kleding

Haar wat aan kleding blijft plakken is voor veel mensen het meest irritant. Dat komt omdat je hier zelf de hele dag in moet lopen. Een goede oplossing om deze haren weg te halen zijn plakrollers. Door dit over je kleding te halen plakken alle haren nu aan de plakkenroller in plaats van aan je kleding. Ook zijn er speciale borstels voor kleding. Deze kledingborstels kunnen ook aardig helpen om haren van je kleding af te krijgen. Wel is de plakkenroller de meest bekende en gebruikelijke oplossing voor dierenharen.

Haren op tapijt en meubels

Het is moeilijk om haren weg te halen als ze blijven plakken aan het tapijt of op de meubels. Een stofzuiger werkt normaal heel goed, maar als de haren blijven plakken werkt dit hulpmiddel ineens helemaal niet zo goed meer. Een goede tip is om rubberen handschoenen te gebruiken. Je staat voorstelt als je jarenlang een stofzuiger hebt gebruikt. Met rubberen handschoenen kan je de haren gemakkelijk wegvegen, waardoor je tapijt of meubelstuk weer vrij van haren is. Heb je deze niet in huis, dan kun je ook altijd nog een afwashandschoen gebruiken. Een ander hulpmiddel is een schuurspons. Let er alleen wel op dat deze goed droog is. Wees daarnaast ook voorzichtig met het materiaal waar je de schuurspons op gebruikt. Je wilt natuurlijk geen schade aanbrengen.

De vloer

Ook voor de vloer is een stofzuiger niet altijd de beste optie. Stofzuigers nemen namelijk niet altijd alle haren op. Hierdoor moet je vaak meerdere keren de vloer stofzuigen. Wel zijn er stofzuigers ontworpen die gespecialiseerd zijn in het meenemen van dit soort haartjes. Ook voor het dweilen zijn er opties te koop die haren van dieren beter mee kunnen nemen dan normaal.

Gebruik een panty

Er is ook een apart trucje om huisdierharen weg te halen. Al heb je een panty in huis, dan kun je deze goed gebruiken. Als je de panty vervolgens om je arm doet en dit tegen de kleding aan duwt waar haren opzitten, gaan er ook haren van de kleding af. Houdt er wel rekening mee dat je de panty vervolgens niet meer kunt gebruiken.

Related posts