Mogelijkheden van een rubberen vloer

Een rubberen vloer kan voor wat betreft het materiaal en de toepassing vergeleken worden met vinyl, maar heeft een wat ruwer oppervlak.

Het grote voordeel van een rubberen vloer is dat deze door het hele huis gelegd kan worden en ook prima is toe te passen in een badkamer. Niet alleen in het huis is een ondergrond van rubber ideaal, maar de vloer kan ook doorlopen tot in de tuin, omdat deze ondergrond ook buiten gelegd kan worden. Zo wordt er één geheel gecreëerd met een natuurlijke overgang van binnen naar buiten en wordt de tuin meer bij de woning betrokken.

Toepassing, kwaliteit en uitvoeringen

  • Een voorbeeld van een kenmerk is dat deze in verschillende toepassingen verkrijgbaar is. Bij toepassingen kan men denken aan een ondergrond die per strekkende meter vanaf de rol gekocht kan worden, maar er zijn ook rubberen tegels verkrijgbaar die leuk gecombineerd kunnen worden.
  • Een ander voorbeeld ervan is dat er allerlei kleuren mogelijk zijn en dat er voor verschillende dessins gekozen kan worden, waarbij men kan denken aan een effen kleur, maar ook aan een gespikkelde variant.
  • Het voordeel van een rubber vloer is dat het een zeer duurzame ondergrond is die tegen een stootje bestand is en daardoor niet snel zal beschadigen.
  • Een ander voordeel van dit materiaal is dat het uitstekende gecombineerd kan worden met een ander soort en daar dus prima op kan aansluiten.
  • Een rubberen ondergrond is ook verkrijgbaar met een profiel erin waardoor het uitstekend in de badkamer past om zo het uitglijden te voorkomen.
  • Ook voor de speelkamer voor kinderen is dit materiaal prima geschikt en dat komt onder meer doordat het ondanks het ruwe oppervlak, prettig aanvoelt.
  • Voor wat betreft het onderhoud kan gesteld worden dat het volstaat om het met regelmaat schoon te maken met water.

Het kopen van een rubberen vloer

Voor het kopen van een vloer zal men op zoek moeten gaan naar een speciaalzaak die onder meer rubberen vloeren in het assortiment heeft, want zijn niet standaard verkrijgbaar bij vloerzaken.

Related posts