Houten vloerdelen plaatsen

Omdat hout uitzet en samentrekt, is het belangrijk om de houten vloerdelen te laten acclimatiseren in de temperatuur en vochtigheidsomstandigheden in uw woonkamer. Laat het minstens 72 uur voor het leggen leveren en bewaar ze in de ruimte waar de vloer gelegd wordt.

Zorg voor voldoende ruimte onder, boven en tussen de vloerdelen. De ideale kamertemperatuur voor twee weken voorafgaand aan de installatie en tijdens de installatie is 22 graden met een luchtvochtigheid van 35-55 procent.

Werk aan het ene uiteinde van de langste muur die loodrecht op de vloerbalken staat en drijf een spijker gedeeltelijk in de vloer als een balkenzoeker. Gebruik een meetlint om volgende balken te vinden, die meestal 40-55 cm van het midden liggen; markeer dit uiteinde van elke balk met een uitstekende spijker.

Maak ruimte onder de muren, de plinten, zodat de vloerdelen er netjes onder passen. Leg een houten vloerdeel of strook langs de muur en leg de kropzaag daar op. De plank of strip houdt de zaag op de juiste hoogte tijdens het zagen.

Leg één laag onderlegger voor een hardhouten vloer op de ondervloer, de lengtes loodrecht op balken en met overlappende randen met ongeveer 4 centimeter. Maak ruimte voor de markeerspijkers De dempende onderlaag helpt gepiep voorkomen.

Maak een krijtlijn tussen de spijkers die de balken markeren. Je kunt deze lijnen later gebruiken wanneer je de planken spijkert.

Om als gids te dienen voor het rechtzetten van de eerste gang, zet je een krijtlijn loodrecht op de balkenlijn en vlak bij je startmuur. Start de eerste gang met de groefzijde naar de muur. U kunt deze lijnen gebruiken om ervoor te zorgen dat uw planken of strips in een rechte lijn over de vloer worden gelegd.

Omdat stroken of planken in een bundel er allemaal hetzelfde uitzien, pak verschillende bundels vloer uit en leg de stukken uit. Meng de planken of stroken voor een gebalanceerde uitstraling en spreid planken over de hele vloer.

Eerste en laatste banen moeten worden genageld door het vlak van de planken of stroken, 4 cm uit de muur. Voorboren van geleidegaten door de planken of strips voorkomt dat spijkers de planken splijten.

Leg het eerste planken overeenkomstig de krijtlijnen die u hebt getrokken. Gebruik afstandhouders om de planken op een vaste afstand van de muur te plaatsen. Deze opening maakt uitzetting en inkrimping van het hout mogelijk. Gebruik een hamer of een pneumatische spijkermachine om de eerste plank vast te zetten. Volg uw krijtlijnen terwijl u de volgende planken of stroken van begin tot eind legt, boorgaten boort, en de vloerplanken bevestigt met spijkers.

Het einde van de laatste plank moet op maat gezaagd worden om een ruimte te laten tussen de vloer en de muur.

Related posts