Grootte van een matras bepalen

Een matras is belangrijk voor de mens. De nachten kom je ontspannener door wanneer je een goed liggend matras op je bed hebt liggen. Het ene bed is het andere niet, waardoor bedden niet elk matras kunnen hebben. De verscheidene maten en materialen van matrassen zorgen ervoor dat je keuzemogelijkheden hebt. Je kunt kiezen uit een harde of zachte matras, polyether-, koud schuim-, traagschuim,-, latex, 3D- en microbe werende matrassen die voorzien zijn van een binnenvering van metalen veren of pocketvering. Andere matrassen zijn vervaardigd met plantaardige vezels zoals de kapok-, stro-, katoen- en zeegrasmatras. Mogelijk kies je liever voor een matras met dierlijke materialen zoals veren, paardenhaar of kamelenhaar-wol.

Matras maat 90 x 210 cm

Een matras maat 90 x 210 cm is geen doorsnee maat. Matras met deze maat is geschikt voor mensen die langer zijn dan gewoonlijk. Denk hierbij aan een lichaamslengte van ongeveer 185-195 cm. Er zijn matras aanbieders die matrassen op maat leveren. Je kunt een afspraak maken met adviseurs van beddenspeciaalzaken om de juiste matras maat vooraf duidelijk te bespreken. Wanneer je een lichaamslengte hebt die boven de 180 cm ligt, wordt de aangeraden lengtemaat matras al snel 210- of 220 cm.

Soorten matrassen 90 x 210 cm

Deze maat matras kunnen geleverd worden in traagschuim, veren, koudschuim of polyether. Ze zijn er voor allerlei soorten slapers zoals zij-, buik- of rugslapers. Je kunt deze maat matras kiezen als anti-allergische- en anti-huisstofmijt matras. De lange maten matrassen doen niet onder aan kwaliteit en materiaalgebruik dan doorsnee matrassen. Gelukkig zijn er voor lange mensen comfortabele matrassen te koop. Je bestelt deze tegenwoordig eenvoudig online. Ondanks dat het makkelijk online te bestellen is, kun je beter persoonlijk naar een beddenspeciaalzaak gaan om de matras fysiek te voelen. Weten hoe een matras ligt voordat je deze koopt, is verstandig. Op die manier kun je de ideale matras maat vinden en weet je welk materiaal het beste past bij je lichaam.

Ruim liggen slapen op een matras van 90 x 210 cm

Een matras van 90 x 210 cm is een comfortabele maat voor de langere mens, maar ligt natuurlijk ook heerlijk wanneer je ruim wil slapen met een lichaamslengte onder de 180 cm. Het is lange tijd niet mogelijk geweest om eenvoudig een matrasmaat van 90 x 210 cm te bestellen, deze gingen toen niet hoger dan 200 cm lengte. Tegenwoordige wordt deze langere maat steeds gangbaarder. Een goede nachtrust op een uitmuntende matras passend bij je lichaamslengte en lichaamsbouw is ideaal. Voor lange mensen is het noodzakelijk een extra lang matras te kopen om niet opgekruld in bed te liggen. Voor mensen die graag ruim slapen of woelen tijdens hun slaap is een matras maat 90 x 210 cm een luxe aan bewegingsruimte. Over het algemeen is het verstandig om een matras altijd 20 cm langer te kopen dan dat jezelf bent. In de breedte is het natuurlijk ook fijn om ruimte genoeg te hebben. Slaap lekker op een perfecte matras in jouw slaapkamer!

Related posts

Leave a Comment