Welke soorten wandplanken zijn er?

We kennen het allemaal, je hebt geen ruimte meer om je spullen ergens op te bergen. Hier moet je dus een oplossing voor bedenken, waardoor je in veel gevallen uitkomt op een wandplank. Zo kom je uit bij colorhanger.com/, een website met een groot aanbod in verschillende soorten wandplanken.

De soorten vormen in wandplanken

Zo kun je wandplanken op verschillende manieren onderscheiden. Je kan kijken naar het materiaal waar het van gemaakt is, je kan kijken naar de grootte van de plank, maar ook naar de vorm ervan. Zo kan je een wandplank kopen in verschillende vormen. Je hebt bijvoorbeeld een u-vormige wandplank. Deze plank heeft aan beide zijden een balkje waardoor je spullen er niet af kunnen vallen. Ook heb je wandplanken met een stalen steunpilaar die aan de muur vastzit. Zo lijkt het alsof dit pilaartje de plank ondersteunt en geeft het een industrieel effect. Zo kan je het zo gek niet bedenken in welke vorm of welke constructie je een wandplank kan aanschaffen.

Een eiken wandplank of een ander materiaal?

Naast de vorm en de grootte, kan je ook wandplanken kopen in veel verschillende materialen. Om te beginnen met de populairste, een houten wandplank, of specifieker, een eiken wandplank, gemaakt van eikenbomen natuurlijk. Deze geven een warme sfeer af in de kamer, wat voor de meeste mensen een belangrijk detail is. Ook heb je wandplanken van kunststof. Deze zijn perfect voor een huis met kinderen, aangezien deze moeilijk kapot te krijgen zijn. Om iets exotischer te denken, kom je uit bij roestvrij staal. Dit straalt elegantie uit in een kamer. Een nadeel hierbij is het schoonmaken, wat wel eens lastig kan zijn. De wandplanken van glas geven ruimte af in een kamer, maar zijn zeer kwetsbaar. Het is dus maar net welke het beste bij je past, want de keuze is ruim voldoende.

Voordelen van een eiken wandplank

Wanneer mensen voor een wandplank gaan, komen veel mensen uit bij een houten wandplank. Hier houdt het echter niet op, want je moet het soort hout ook nog kiezen. De meeste mensen komen hierbij uit op eikenhout, maar waarom? Dit komt omdat eikenhout zeer stijlvol is en het ziet er in een moderne woonkamer dan ook netjes en elegant uit. Eikenhout kan je erg goed afwerken, aangezien dit fijn hout is om vormen uit te snijden, dus de afwerking ervan zal er meestal perfect uit zien. Ook is het een stevige soort hout, waardoor je de elegantie, de afwerking en de stevigheid binnen een wandplank hebt. Dit zijn de drie eigenschappen die voor de meeste mensen het belangrijkst zijn, dus ik zou zeggen, kopen maar!

Related posts