Beveilig je interieur tips

Een woninginbraak is vanzelfsprekend zeer vervelend, het gevoel dat ongewenste bezoekers in uw woning zijn geweest wordt als onplezierig en soms ook eng ervaren. Daarbij komt dat inbrekers waardevolle of dierbare voorwerpen uit uw woning kunnen meenemen of gevaarlijke situaties voor u of uw gezin kunnen opleveren. Zeker nu er een trend gaande is, waarbij inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan bij een inbraak. Om dergelijke situaties te voorkomen is het aan te raden uw interieur te beveiligen. Wij spraken met een slotenmaker in Tilburg, die ons handige tips gaf om het verlies van uw interieur bij een inbraak tegen te gaan.

Beveiligingscomponenten en alarmsystemen

De meest voordehand liggen oplossing is wellicht het aanbrengen van beveiligingscomponenten of een volledig alarmsysteem in uw woning. Hiermee wordt een alarm geactiveerd bij een inbraak, wat een schrikreactie bij de inbreker(s) zal opleveren. Deze zal uw woning zo snel mogelijk willen verlaten, om niet betrapt te worden door uzelf of omwonenden. Voorbeelden van beveiligingscomponenten zijn magneetcontacten, bewegingssensoren, een alarmknop in de slaap- of woonkamer, camera’s, enzovoorts.

U kunt deze elementen los kopen bij een bouwmarkt of hobbywinkel, maar ook aanschaffen bij een erkende slotenmaker. Het voordeel van een slotenmaker is dat deze in veel gevallen ervaring zal hebben met het plaatsen van beveiligingscomponenten om inbraken tegen te gaan. Een slotenmaker kan een goede analyse maken van de mogelijke risico’s in uw woning en deze op de juiste manier beveiligen met beveiligingscomponenten.

De verschillende componenten worden aangesloten op een algemeen alarmsysteem in uw woning, waarmee u de gehele beveiliging vanaf een paneel kunt bedienen. Dit alarmsysteem kunt u laten koppelen aan een particuliere meldkamer, zodat zij een signaal krijgen bij een afgaand alarm in uw woning en direct hulp kunnen inschakelen. Zo is uw woning ook veilig, als u zelf niet thuis bent!

Bovenal is het aan te raden om waardevolle spullen uit uw interieur, zoveel mogelijk buiten het zicht te leggen. Immers, des te minder waardevolle voorwerpen een inbreker zal zien vanaf buiten, des te minder aantrekkelijk is het om uw woning binnen te treden.

Related posts

Leave a Comment