Wat kan je doen met een defecte telefoon?

Is je telefoon kapot gevallen? Dat is natuurlijk super vervelend. Pas overigens ook op want door de eventuele barsten kan er glas loskomen van het glas. Hierdoor kun je glas in je vingers krijgen en dat moet je zien te voorkomen. Het beste wat je kan doen als je telefoon gebarsten is, is hem naar een reparateur brengen.

Kan ik hem laten repareren?

Je telefoon kan op meerdere manieren stuk zijn. Zo kan die gebarsten zijn en het nog wel doen. Hij kan ook niet gebarsten zijn maar ook niet meer aangaan. Als dat het geval is kan ik je het beste aanraden om naar de winkel te gaan waar je het toestel hebt gekocht. Als zij het niet weten zou je contact op kunnen nemen met het merk. Bijvoorbeeld bij een Iphone kun je een Apple winkel bezoeken. Zij weten soms net iets meer van het toestel af en kunnen jou daar het beste bij helpen.

Stel je hebt een Iphone en het glas is stuk. Dan kun je erover nadenken om deze te laten repareren. Een Iphone XS reparatie kan best prijzig zijn als je het hele scherm moet laten vervangen. Bovendien kan het best lang duren voordat je je telefoon weer terug hebt. Vooral als je hem op laat sturen naar Apple. Daarom kan het slim zijn om hem naar een andere reparateur te brengen. Een advies, zoek dan wel goed uit waar je hem naartoe brengt. Zo kun je hem bijvoorbeeld naar ThePhoneLab brengen, zij weten wat ze doen en hebben een snelle service. Hierdoor hoef je niet dagen of zelfs weken te prutsen met een andere telefoon.

Wat kan ik anders met mijn telefoon doen?

Mocht je je telefoon niet willen repareren dan kan ik je adviseren om een nieuwe te kopen. Een telefoon die het niet doet is niet handig. Vooral als je veel moet bellen en moet communiceren via je telefoon is dat geen optie. Als je je telefoon dus niet wilt repareren kun je erover nadenken om een nieuwe te kopen. 

Om een nieuwe telefoon te kunnen kopen moet je waarschijnlijk wel een tijdje sparen. Een telefoon is vaak duur, vooral als je een telefoon wilt van een wat duurder merk. Wanneer je een nieuw toestel hebt aangeschaft kun je je oude telefoon ergens inleveren. Zo kun je bijvoorbeeld een Iphone bij Apple inruilen voor korting. Dit scheelt jou geld bij het kopen van een nieuw toestel en zo recycle je je oude telefoon. 

Apple recyclet namelijk oude en gebruikte telefoons. Dit is en fijn voor jou en goed voor het milieu. Zo worden onderdelen hergebruikt voor toestellen die nog te repareren zijn. Apple heeft nu ook iets nieuws dit noemen ze refurbished. Deze telefoons zijn gemaakt door hergebruikte onderdelen. Hierdoor zijn deze toestellen iets goedkoper, maar kwalitatief zijn ze wel even goed. Dit zou ook een goed alternatief kunnen zijn als je een nieuw toestel wilt aanschaffen. Of je dit ook echt wilt is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Related posts