5x Voordelen van het gebruik van een SIP Trunk

Ben je aan het twijfelen om een SIP Trunk aan te schaffen? Er zitten behoorlijk veel voordelen aan een SIP Trunk, het is daarom slim om er goed in te investeren. Vooral als de ISDN-lijnen binnenkort stoppen. Hieronder 5 voordelen van het gebruik van een SIP Trunk en waarom het investeren erin waard is.

Een gemakkelijke manier van overstappen

Misschien is het handig om eerst uit te leggen wat een SIP Trunk is. Dit is een telefooncentrale waardoor je over het internet met andere centrales of andere vestigingen kunt bellen. Omdat de meeste ISDN-lijnen binnenkort niet meer bestaan is het slim om op zoek te gaan naar andere alternatieven. Een SIP Trunk kan hier een goede vervanger voor zijn. Bovendien is het heel gemakkelijk om over te stappen van een ISDN-lijn naar een SIP Trunk. 

Als je VoIP wilt bellen, heb je een zakelijke internetverbinding en telefooncentrale nodig. Door een SIP Trunk te gebruiken hoef je je huidige apparaten niet te vervangen. Dat is erg fijn en kan je een hoop geld besparen. Doordat je telefooncentrale gekoppeld is aan je internetverbinding kun je via VoIP blijven bellen via een beveiligde internetverbinding. Via een beveiligde internetverbinding bellen is natuurlijk erg belangrijk.

Goedkoper

Een SIP Trunk is niet alleen een goed alternatief, het is ook goedkoper. Zo kun je maandelijks best veel geld besparen als je een SIP Trunk neemt. Als je op zoek bent naar een bedrijf waar je een SIP Trunk kunt aanschaffen kun je een kijkje nemen op Signet. Mocht je meer willen weten kun je ook bij hun terecht. Zij verkopen niet alleen SIP Trunks maar nog veel meer. Ideaal als je nog meer spullen nodig hebt voor jouw bedrijf.

Betere bereikbaarheid op meerdere kanalen

Het voordeel van een SIP Trunk is dat je automatisch twee verschillende lijnen krijgt. Zo kun je gemakkelijk iemand bellen ook al is iemand anders ook al aan het bellen. Omdat je twee verschillende lijnen hebt hoef je dus niet op elkaar te wachten. Super fijn, als je dus met spoed iets moet regelen kan je dit ook meteen doen.

Geschikt voor verschillende type centrales

Een SIP Trunk is heel flexibel. Hiermee bedoel ik dat als jij naar een ISDN-lijn belt je ook doorverbonden kunt worden. In sommige andere gevallen is dat namelijk niet altijd het geval. Als je zelf nog een ISDN-lijn hebt kun je door middel van een converter alsnog bellen. Dit is natuurlijk super fijn, zo kun je alsnog bellen met een SIP Trunk.

Een SIP Trunk voor meerdere vestigingen van je bedrijf

Als je meerdere kantoren hebt, dan kan het fijn zijn als deze onderling makkelijk met elkaar kunnen communiceren. Hiervoor is een SIP Trunk het perfecte middel. Door middel van een SIP Trunk kun je namelijk heel makkelijk bellen naar een ander kantoor. Zo kun je snel veel dingen regelen. Dit is vooral heel fijn als er haast achter zit. 

Een ander bijkomend voordeel van een SIP Trunk als je meerdere vestigingen hebt is dat je onderling gratis kunt bellen. Hierdoor krijg je dus geen hoge rekeningen voor het onderling bellen van collega’s.

Related posts