Een geruïneerde tuin door mollen voorkomen

Net precies wanneer jij je tuin er mooi bij hebt liggen, komen de mollen op bezoek die jouw tuin finaal molesteren. Hier zitten de meeste mensen niet om te wachten en daarom kun je maar beter voorzorgmaatregelingen nemen. In dit artikel geven we informatie hoe je mollen het beste kunt voorkomen. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die wij geven.

Mollen zien er op het eerste oog lief uit. En dat zijn ze oog. Het zijn onschuldige diertjes die zich nou eenmaal onder de grond voort bewegen en hierbij veel schade aan jouw tuin kunnen aanrichten. Maar toch hoef je dit niet alleen maar als negatief te beschouwen aangezien mollen ook heel nuttig kunnen zijn. De meeste mensen zijn hier niet bewust van, aangezien zij alleen een gemolesteerde tuin zien. Wat kun je doen om mollen uit de buurt van je tuin te houden? Wij beantwoorden deze vraag.

Op een duurzame manier ter werk gaan

Onze opa’s en oma’s dachten er heel simpel over. Alles wat beweegt en schade aanricht, kun je maar beter doodden. Dat is de reden dat in het verleden veel gebruik werd gemaakt van mollenklemmen. Deze plaats je boven het gat en wanneer de mol naar boven komt, komt het vast te zitten in de klem en wordt het direct gedood. Dit is nou niet bepaalt een duurzame manier, aangezien de mol het leven wordt ontnomen. Daarnaast kan het maar zo zijn dat de week die erop volgt een andere mol zich in jouw tuin vestigt.

Daarom raden we aan om voor duurzamere manieren te kiezen. In dit geval laat je de mol z’n werk doen. Het verricht namelijk nuttig werk. Tijdens het graven zuivert het de grond en daarnaast doodt het ongewenste insecten. De keerzijde van een mol’s bezoek is dat het ook veel schade aan kan richten. De tunnels die een mol graaft kunnen voor verzakkingen zorgen en daarnaast kan het wortels van jonge planten vernielen, waardoor deze jonge planten komen te overlijden.

Wie slim is laat een mol zijn gang gaan, maar geeft het niet te lang de tijd. In dit geval kun je voor een mollenvanger kiezen die je eveneens boven het gat plaatst. Je geeft de mol een aantal dagen om zijn werk te doen en vervolgens vang je deze. Een mollenvanger is te verkrijgen in de meeste tuincentra en daarnaast kun je deze ook online aanschaffen. Er zijn ook andere methoden waar we hieronder meer over vertellen.

Ultrasone geluiden en onaangename geuren

Een mol beschikt over een gevoelige neus en gevoelige oren. Bij bepaalde geluiden en geuren die wij mensen niet of nauwelijks kunnen waarnemen, blijft het automatisch uit de buurt van jouw tuin. Wanneer je helemaal geen mollen in de tuin wilt hebben, kun je van deze methoden gebruik maken. Het voordeel van deze methoden is dat ze goedkoop zijn in aanschaf en bovendien eenvoudig te installeren zijn. Wanneer je over een grotere tuin beschikt is het aan te raden om de planten met onaangename geuren of de het apparaatje dat ultrasone geluiden verspreidt op meerdere plekken in de tuin te plaatsen.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere manieren om mollen buiten te houden. Denk bijvoorbeeld aan een glazen fles die je naast het gat van een mol plaatst. De wind zal een geluid veroorzaken waar de mollen niet goed tegen kunnen. Een andere manier is carbid. Bij het schieten van carbid ontstaat een harde knal wat er voor zal zorgen dat mollen per direct je tuin verlaten. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op carbid kanon kopen. Op deze website vind je eveneens handige informatie voor het voorkomen of bestrijden van mollen.

Related posts