4x Tips voor het organiseren van een tuinfeest

Als het lekker weer is kan het heel leuk zijn om een tuinfeest te organiseren. Gezellig met wat vrienden lekker wat eten en drinken en er een feestje van maken, wie wilt dat nou niet? Er zijn verschillende manieren om het organiseren van het feest aan te pakken. Dit is afhankelijk van wat je zelf wilt. Hier zijn in ieder geval 4 tips voor het organiseren van een tuinfeest.

Regel de juiste versiering

Een feest is geen feest zonder de juiste versiering. Het is zoals ik al eerder zei compleet afhankelijk van wat je zelf wilt. Wil je liever een wat ingetogener en kleiner tuinfeest of een heel groot feest met alles erop en eraan? Voor beide feestjes is het fijn als je goedkope versieringen kan gebruiken. Zo ziet je feest er helemaal leuk uit en kost het je ook niet super veel. Dat is ook altijd mooi meegenomen. Vooral als je van een thema feest houdt dan is het fijn als de versieringen niet al te duur zijn.

Koop genoeg eten in

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het eten. Het is belangrijk dat je voldoende hebt. Dit kunnen bijvoorbeeld borrelhapjes zijn, wat friet, toastjes, chips en ijs als het lekker warm weer is. Bbq’en op het feest kan ook een goede optie zijn. Dan is het wel van belang dat je genoeg vlees en stokbrood in huis hebt en dat alles gegarneerd is. Zo kan het meteen vanuit de koelkast de bbq op. Sowieso is voorbereiding het halve werk regel dus op tijd dat je genoeg eten in huis hebt. Mocht je dan nog iets zijn vergeten kun je dit op het laatste moment nog inkopen.

Regel lekkere drankjes

Nu je de hapjes hebt geregeld kun je je focussen op de drankjes. Ik kan aanraden om van alles wat te kopen. Haal bijvoorbeeld een lekkere wijn, een of twee kratten bier en wat fris zoals cola of spa rood. Zo is er voor ieder wat en als iemand niet wilt drinken of de bob is, is er een lekkerder alternatief dan water in huis. Mocht het tuinfeest ook met kids zijn dan kan het ook lekker zijn om iets van appelsap te kopen. Dit vinden zij vaak lekker en is stukken beter dan een glas cola.

Maak je tuin helemaal klaar

Nu je alles in huis hebt, de versiering, hapjes en drankjes is het tijd om de tuin helemaal feest proof te maken. Begin bijvoorbeeld met opruimen, eventueel schoonmaken en versieren. Mocht je ergens nog lampjes hebben liggen kan het leuk zijn om deze op te hangen voor wat extra sfeer als het donker is. Een andere goede tip, regel dat je wat lekkere warme dekens bij de hand hebt. Als het wat kouder wordt ‘s avonds en mensen zijn daar niet op gekleed kan een deken heel fijn zijn. Deze kun je bijvoorbeeld binnen op tafel alvast klaarleggen, als iemand er dan naar vraagt hoef je niet eerst heel lang op zoek.

Related posts