Hoe richt je een jongenskamer in?

jongenskamer

Je bent van plan om een jongenskamer in te richten, maar je hebt eigenlijk geen idee hoe je dit het beste aan kunt pakken? Geen noot, in deze blog wordt precies uitgelegd hoe je het beste een jongenskamer inricht!

Stoere kamer

Een jongenskamer moet natuurlijk stoer zijn. Hiervoor moet je ook een beetje creatief zijn. Een standaard kamer springt er natuurlijk nooit uit. Een blauwe kamer is voor jongens erg standaard, maar springt er daardoor minder snel uit. Zeker als jongens wat ouder worden willen ze graag een stoere kamer hebben. Dit kan door elementen toe te voegen die een stoere uitstraling hebben. Een goede manier is om robuust hout te verwerken in de kamer. Hierdoor ontstaat gelijk een stoerdere uitstraling.

Sfeer

Een jongenskamer moet een bepaalde sfeer met zich mee brengen. Dit kan per kind verschillen, maar bedenk van te voren welke sfeer je uit wilt stralen. Muurschilderingen zijn middelen om een bepaalde sfeer te creëren. Bij voorkeur moeten hier dingen komen te staan wat de jongen zelf leuk vindt. Op deze manier past de kamer bij het kind en is hij in een voor hem prettige omgeving. Daarnaast ligt er ook vaak speelgoed in de kamer. Als het gaat om de sfeer van een kamer, kan dit meestal goed doorgetrokken worden met het speelgoed. Op deze manier is het speelgoed wat in de kamer ligt direct onderdeel van de uitstraling die de kamer heeft.

Accessoires

Het toevoegen van accessoires is zeker aan te raden om de juiste sfeer aan de kamer toe te voegen. Zorg hierbij wel dat de accessoires aanvullen op de sfeer die voor ogen is en dat het past bij de leeftijd van de jongen. Wel is belangrijk om de kamer niet vol te stoppen met accessoires. Hoe minder accessoires er zijn, des te meer aandacht er uit gaat naar wat er wel staat. Te veel accessoires kan daarnaast juist als rommelig overkomen.

Tiener kamer

Tieners hebben vaak andere eisen aan hun kamer. Zo kan al het speelgoed in deze fase vaak aan de kant. Meestal wordt het steeds nuttiger om een bureau in de jongenskamer te plaatsen als hij meer te doen krijgt voor school. Daarnaast hebben veel jongens in deze leeftijdsfase behoefte om te gaan gamen. De jongenskamer moet vooral een nuttige plek worden om te kunnen relaxen. De hobby’s en interesses die de jongen heeft kunnen wel in de kamer aanwezig blijven. Echter zijn de meeste hobby’s en interesses ontwikkeld door de jaren heen. Belangrijk is dan ook dat oudere dingen worden bijgewerkt zodat de uitstraling van de kamer past bij de huidige leeftijd.

Related posts