De 5 beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers

boekhoud software

1. Exact boekhouding software

In Nederland is dit toch wel het meest bekende boekhoudprogramma. Mede door de sponsoring van grote Nederlandse sporters en sportploegen heeft Exact flink wat naamsbekendheid vergaard. Exact boekhouding software biedt qua mogelijkheden het meeste aan van alle programma’s, maar dit komt dan ook met een hoger prijskaartje. Dit kan weer als een nadeel gezien worden. Toch is het een zeer gebruiksvriendelijk programma wat eenvoudig geschaald kan worden. Als ZZP’er zal je in het begin zeker niet gebruik maken van het volledige pakket, maar toch is het prettig als je weet dat je in de toekomst eenvoudig kunt opschalen als dat nodig is. Ook heb je geen speciale verbinding nodig voor het gebruiken van de software, dus je kan op ieder moment toegang krijgen tot de backoffice.

2. E-boekhouden

E-boekhouden is een relatief nieuwe speler op de markt van boekhouden. Je hebt bij dit programma geen kennis van boekhouden nodig. Lijkt het je wel leuk om het een en ander te leren over boekhouden? Dan biedt E-boekhouden een eigen cursus aan waarin de basisbeginselen van boekhouden worden uitgelegd. E-boekhouden onderscheid zich door het ultieme gebruiksgemak van het programma. Bovendien is het programma de eerste 15 maanden gratis voor starters. Het abonnement wordt niet automatisch verlengd en is maandelijks opzegbaar. Leuk om eens uit te proberen dus, helemaal als ZZP’er met een klein budget en weinig tijd.

3. AFAS

AFAS is een van de oudste softwareprogramma’s in Nederland. Dit programma is een alles-in-een boekhoudprogramma waarin je vele opties hebt. Van het inboeken van facturen tot het betalen van salarissen van werknemers. Bovendien wordt alles overzichtelijk weergeven in een dashboard. De software van AFAS is geschikt voor ieder type bedrijf, maar is afgestemd op de bouwsector. Als jij een ZZP’er in de bouw bent is dit programma echt iets voor jou. Een groot nadeel is wel dat de prijs voor een AFAS pakket erg hoog is, waardoor de meeste ZZP’ers toch kiezen voor een goedkoper alternatief.

4. DigiBTW

DigiBTW is een ideaal programma voor ZZP’ers. Het is namelijk speciaal gemaakt voor de zelfstandigen op de arbeidsmarkt. Het is dan ook het meest voordelige pakket op de markt van boekhouding software. Bij DigiBTW heb je geen beperkingen met aanvullende pakketten of modules, alles is inclusief. De eerste maand is bovendien geheel gratis. Daarna betaal je €10 per maand.

Related posts