Waar moet je op letten bij het aankopen van deurkrukken

deurkrukken

Het lijkt misschien een onbelangrijk onderdeel van je interieur, maar de juiste deurkrukken zorgen voor een mooie afwerking van je deuren en van je interieur. Vandaag de dag zijn er verschillende mogelijkheden wanneer je deurkrukken wil kopen.

Welke materialen worden er gebruikt?

Je hebt deurkrukken in verschillende materialen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor messing, roestvrij staal of aluminium. Bij ostiumhome.com heb je de mogelijkheid tussen roestvrijstaal en aluminium. Ben je op zoek naar een buitendeur? Dan kies je best voor een deurkruk uit aluminium. Deze is namelijk sterker dan roestvrijstaal, gaat veel langer mee en is beter bestand tegen allerlei weersomstandigheden.

Voor binnendeuren wordt aangeraden om eerder voor roestvrij staal te kiezen. Deze zijn namelijk lichter en makkelijker in gebruik dan aluminium. Deurkrukken van roestvrijstaal hebben vaak een tijdloos design waardoor ze in alle interieurstijlen passen. Bovendien zijn krukken van roestvrijstaal ook goedkoper dan andere materialen.

Welke kleur kies je het beste?

Deurkrukken kopen kan je tegenwoordig in verschillende kleuren. De meest gekozen kleuren zijn zwart en zilver. Zwart zorgt voor een iets modernere en strakkere look dan zilver. Wanneer je je woning een iets chiquere uitstraling wil geven, kan je er zelfs voor kiezen om voor gouden of rosé deurkrukken te gaan.

Huis, Sleutels, Sleutel, De Deur, Kasteel

Verschil tussen deurklink en deurkruk

Er is wel degelijk een verschil tussen een deurklink en een deurkruk. Een deurklink heeft een eenvoudiger mechanisme dan een kurk, waardoor het voornamelijk gebruikt wordt voor onder meer tuinhuizen of tuinhekken. Deurkrukken worden voornamelijk binnenshuis gebruikt. De hendels van een deurkruk staan in verbinding met een mechanisme dat met zijn as meedraait om de deur in of uit het slot te plaatsen.

Related posts