Veiliger wonen dankzij deze handige tips

Het minimaliseren van de kans op een inbraak kan best lastig zijn! Inbrekers gebruiken moderne inbraakmethodes en het nodige geweld om woningen binnen te dringen. Welke stappen moet je zetten om de kans op een woninginbraak tot een minimum te beperken? Zijn er vormen van inbraakpreventie die een inbreker nagenoeg altijd buiten de deur houden? In dit artikel zetten we verschillende tips voor je op een rijtje. 

Houd er rekening mee, dat een inbraak volledig voorkomen vaak nagenoeg onmogelijk zal zijn. Zelfs de beste sloten, aangeduid met een SKG-beoordeling van drie sterren, zijn niet sterk genoeg om het geweld van inbrekers te weerstaan. 

SKG-rating op sloten voor woningen 

SKG is een onafhankelijke partij, welke sloten keurt op hun weerbaarheid tegen verschillende inbraakmethodes. Inbraakmethodes die vaak gebruikt worden zijn onder meer de klopsleutelmethode en kerntrekken. Wanneer de weerstand die sloten bieden optimaal is, krijgt het slot drie sterren. Dit is de maximale score die aan sloten wordt toegekend. Een beoordeling van drie sterren betekent in de praktijk dat een inbreker professioneel gereedschap nodig heeft om het slot open te krijgen. Daarbij zal het de inbreker relatief veel tijd kosten om dit type slot te forceren. 

Voor de voor- en achterdeur van je woning wordt aangeraden een slot te gebruiken met een SKG-beoordeling van in ieder geval twee sterren. Sloten met een enkele ster zijn niet sterk genoeg. Je kunt ze wel gebruiken voor bijvoorbeeld de ramen in huis of een schuttingdeur in de tuin. 

Alarmsysteem installeren in je huis 

Combineer een kwalitatief goed slot op de voor- en achterdeur met een alarmsysteem. Een alarmsysteem laten installeren kun je overlaten aan een slotenmaker. Zelf een alarmsysteem kopen en plaatsen is niet altijd de beste optie. De standaardpakketten dekken mogelijk niet alle risico’s die je thuis loopt. Door een slotenmaker eerst een analyse te laten maken van de risico’s en deze vervolgens af te laten dekken met vormen van inbraakpreventie, heb je die zekerheid wel! Daarbij kunnen slotenmaker je meer vertellen over de verschillende inbraakpreventiecomponenten die tegenwoordig populair zijn binnen woningen. 

Voorbeelden van componenten die inbrekers afschrikken zijn onder meer magneetcontacten en een bewegingssensor. De magneetcontacten bieden het voordeel, dat deze nauwelijks opvallen. Je installeert ze op de deur en deurpost van je woning. 

Een beveiligingscamera bij de voordeur 

In de meeste gevallen werkt men met een beveiliging van drie lagen, namelijk: goede sloten, een alarmsysteem in huis en een beveiligingscamera aan de gevel. De goede sloten verkleinen de kans dat een inbreker de woning binnen weet te komen. Met een alarmsysteem wordt de inbreker vervolgens afgeschrikt, wanneer het toch lukt om in huis te komen. De eerste stap is echter het voorkomen van een inbraakpoging, door de inbreker al op voorhand af te schrikken. Een beveiligingscamera aan de gevel kan hier een rol in spelen. 

Bij de keuze voor een beveiligingscamera kun je kiezen voor een professionele oplossing en een goedkopere dummycamera. Een slotenmaker kan je meer vertellen over de verschillende soorten camera’s en deze direct voor je installeren.

Related posts

Leave a Comment