Hoe je een moderne woonstijl in een keuken toepast lees je hier!

De keuken is een belangrijk deel van je huis, je wilt dat deze helemaal past bij de rest van je huis. Misschien vind je dit moeilijk toe te passen, omdat je te maken hebt met apparaten en je niet weet hoe je hier een woonstijl aan toe moet voegen. Dit kan op verschillende manieren en met elke woonstijl. Hou je van strak en rust? Denk dan aan een moderne woonstijl. Ben je opzoek naar meer keuken inspiratie? Dan ben je hier op het juiste adres!

Wat is een moderne woonstijl

 

Een belangrijk kenmerk van een moderne woonstijl is dat deze tijdloos is, je raakt er nooit op uitgekeken. Dit komt door de strakke lijnen die hier worden gebruikt. In deze woonstijl wordt ook veel gebruik gemaakt van minimalistische kleuren. De kleuren die hiervoor worden gebruikt zijn vaak grijs, zwart, wit en je kan het dan afmaken met een wat opvallende kleur zoals rood in de accessoires. 

Moderne woonstijl dat betekent rust, zorg er dus voor dat je wel accessoires gebruikt maar niet te veel. Het moet namelijk niet te druk worden of er rommelig uitzien. Je ziet niet snel een donkere vloer terugkomen in een moderne woonstijl, eerder een strakke witte, beige of crèmekleurige vloer. Een donkere vloer is echter niet uitgesloten!

Moderne woonstijl toepassen in de keuken


Wil je een moderne keuken maar heb je geen keuken inspiratie? Er zijn genoeg manieren hoe je de keuken modern kan maken. Vind je de kleuren grijs, wit, zwart etc. te saai? Je kan hout ook makkelijk combineren in een moderne keuken, je kan zelfs een houten keuken nemen en toch deze look behouden. 

Je ziet ook vaak een bar terugkomen in de moderne woonstijlen. Dit kan je vastmaken aan je keuken en je hebt een mooie strakke en luxe uitstraling. De vormen die je veel ziet terugkomen zijn strakke vormen en vormen met een hoek. Een idee is dan om een keuken te nemen met een hoek, of ter wijl een hoekkeuken. 

Moderne woonstijl in de eetkamer


Wat perfect past in een moderne eetkamer is een rechthoekige houten tafel, dit komt omdat het strakke vormen zijn en rust uitstraalt. Hierboven kan je hanglampen ophangen, dit bij elkaar komt als een rustige en strakke kamer over. Zet hier ook niet te veel accessoires, maar hou het bijvoorbeeld bij kaarsen, een klok aan de muur of bloemen etc. 

De moderne woonstijl is over het algemeen makkelijk toe te passen als je een klein beetje keuken inspiratie hebt. Zorg er vooral voor dat het niet te druk gaat worden, maar echt rust blijft uitstralen met de juiste materialen en kleuren.

Related posts