Geef je woonkamer een update dankzij deze handige tips

Als je je woonkamer zat bent zijn er veel dingen die je kunt doen om deze aan te passen. Er zijn kleinere dingen die je kunt doen maar er zijn ook vrij grote projecten. Deze kunnen ervoor zorgen dat je woonkamer er weer totaal anders uit komt te zien. Dat kan heel leuk zijn als je toe bent aan wat verandering.

Verf je muren in een nieuwe kleur

De muren verven is iets wat je zelf kunt doen en veel effect heeft op je woonkamer. Je kunt gaan voor een donkere accentkleur. Het is een opvallende keuze maar pakt vaak mooi uit. Je zult zien dat er veel aandacht naar de muur gaat, leuk is het om daar dan mooie wanddecoratie op te hangen. Dit kunnen foto’s zijn om het wat persoonlijker te maken, maar het kunnen ook juist mooie posters zijn om het heel stijlvol te maken. Een kunstwerk kan ook altijd mooi zijn.

Plaats een nieuwe vloer in je huis

Iets wat altijd veel invloed heeft op de sfeer van een woonkamer is de vloer. Als de vloer die er nu ligt je niet meer sind kun je een nieuwe neerleggen. Je zult zien dat dit heel veel veranderd aan je kamer. Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Als je een houten vloer heel mooi vind, maar tegelijkertijd ook onpraktisch vindt zou je een floorify vloer kunnen overwegen. Deze is gemaakt van pvc maar ziet er wel uit als een houten vloer. Een beton look kan ook met een floorify vloer. Door het materiaal is de vloer erg gemakkelijk in gebruik. Je kunt de vloer afnemen als er wat geknoeid is, hij zou zelfs in de badkamer kunnen liggen.

Gietvloeren zijn ook hele mooie vloeren die je huis een geheel nieuwe look kunnen geven. Ze hebben vaak een wat industriële uitstraling, daar moet je dan wel van houden. Het kan ervoor zorgen dat je huis een stoere look krijgt, als je dit combineert met warme kleuren en zachte stoffen kan dit een enorm fijne plek worden.

Pas kleine dingen aan bij je meubels

Je zou je meubels met kleine dingen een fris nieuw uiterlijk kunnen geven. Denk daarbij aan het verven van een kast bijvoorbeeld. Die houten kast die al lange tijd in je woonkamer staat, kun je een mooie kleur geven. 

Bij veel banken kun je de hoezen ook veranderen. Je kunt ze er vaak gewoon afritsen, dan zou je er weer andere omheen kunnen doen. Niet bij ieder merk is het mogelijk om nieuwe hoezen te kopen. Als je alleen de kleur wilt veranderen zou je het met textielverf kunnen proberen. Dit is vaak wel een spannend proces, je weet nooit hoe het er precies uit komt. 

Je tafel zou je ook kunnen veranderen, als je een houten tafel hebt zou je daar een beits over heen kunnen aanbrengen. Deze zorgt er dan voor dat de tafel een hele nieuwe kleur krijgt. Hij kan grijs worden maar ook donker bruin.

Related posts