Het is nooit te laat voor een vloer van laminaat

Waar de vloerenmarkt jarenlang werd gedomineerd door de laminaatvloer zien we de afgelopen jaren een andere speler enorm hard groeien, de vloer van PVC. Omdat de vloer van PVC zoveel aandacht krijgt, verliezen we een beetje liefde voor de vloer waar we de afgelopen decennia op gelopen hebben. Dit is een beetje zonde aangezien de laminaatvloer nog steeds grote voordelen heeft, zelfs ten opzichte van de PVC vloer. Waar mensen tegenwoordig dus vaker voor PVC kiezen, zijn wij van mening: “Het is nooit te laat voor een vloer van laminaat”

Voordelen laminaat ten opzichte van PVC

De laminaatvloer lijkt veel meer op echt hout dan de PVC vloer. Het behoudt veel meer de echte look and feel van hout, waardoor je op dagelijkse basis sterker ervaart dat je op een houten vloer loopt, dan op plastic. Dit is natuurlijk een enorm voordeel ten opzichte van de PVC vloer, maar aan een vloer van écht hout kan de laminaatvloer natuurlijk niet tippen. Daarnaast is laminaat enorm makkelijk om te leggen, je kunt het zo zelf in elkaar klikken zonder dat er een legger voor nodig is. Ook zijn krasjes en andere beschadigingen op laminaat veel minder duidelijk zichtbaar dan op een vloer van PVC. Als laatste en misschien voor velen wel het grootste voordeel, laminaat is stukken goedkoper dan PVC. Waar je voor een vloer van PVC minimaal zo’n 50 euro per vierkante meter betaalt, kun je een laminaatvloer al aanschaffen vanaf 30 euro per vierkante meter.

Nadelen laminaat ten opzichte van PVC

Er zijn natuurlijk ook nadelen voor laminaat te benoemen. Anders was PVC ook nooit zo in de trek geraakt bij mensen! De grootste nadelen van laminaat ten opzichte van PVC zijn de levensduur van de vloer en het feit dat een vloer van PVC wél geschikt is op een vloer waaronder vloerverwarming is aangelegd.

Laminaatvloer kopen

Nadat u de voor-en nadelen van de vloeren met elkaar heeft vergeleken en uw keuze op laminaat is gevallen, begint het persoonlijke zoekproces pas. Er zijn zo enorm veel verschillende kleuren en patronen die u op uw laminaatvloer kunt krijgen. We kunnen u wel aanraden om een relatief neutrale laminaatvloer te leggen. Dan is de kans het kleinst dat uw mening door de tijd heen verandert en u een hekel aan bijvoorbeeld de kleur van uw vloer krijgt. Als u zichzelf wilt verzekeren van een kwalitatieve laminaatvloer, dan kunt u het beste kijken naar een vloer van Meister Laminaat of een vloer van Ambiant Laminaat.

Related posts

Leave a Comment