Waarom kiezen voor kunststof kozijnen? 

Ga je een huis laten bouwen of verbouwen? Overweeg dan eens om kunststof kozijnen te laten plaatsen. Nu denken veel mensen dan kunststof kozijnen nog steeds die oude lelijke grove dingen zijn van 20 jaar geleden. Maar niets is minder waar! kozijnen van kunststof zijn modern, zien er mooi uit en zijn ook nog eens goed voor de portemonnee. Weten hoe dit zit? Lees dan gauw verder. 

Het mooiste aanzicht 

Zoals al eerder gezegd zijn kunststof kozijnen niet meer die lompe plastic dingen van vroeger. Toen zagen ze er goedkoop uit en waren het eigenlijk alleen maar recht toe recht aan stukken plastic, met wat glas in het midden. Nou tegenwoordig heb je ze in allerlei verschillende vormen, designs en maten. Natuurlijk zal een raamkozijn doorgaans nog wel een beetje recht toe rechtaan zijn, tenzij we het over specifiek maatwerk gaan hebben. Maar ook deze vorm wordt met een kunststof kozijn naar een hoger niveau getild.

De kozijnen zelf kunnen tegenwoordig een honderdtal aan verschillende ontwerpen hebben. Waardoor er altijd wel een ontwerp bij jouw huis past. In de ontwerpen kan diepte gecreëerd worden met speciaal reliëf of juist een strakke uitstraling als dat jouw smaak is. De kleuren zijn tegenwoordig ook vrijwel eindeloos en gemakkelijk aan te passen naar jouw wensen. Je kiest gewoon de kleur die jij wilt en eventueel laten ze er eentje speciaal voor jou mengen. 

Duurzaam en goedkoper 

Een kunststof kozijn gaat ontzettend lang mee. Veel langer dan oudere houten kozijnen. Dit komt doordat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben en niet vergaan door constante blootstelling aan het weer. Dit scheelt je dus in ieder geval al de kosten voor periodiek onderhoud.

Kozijnen van kunststof hebben echter nog een ander handig doel. En dat is de efficiëntie die ze met zich mee brengen voor warmte. Deze kozijnen hebben namelijk een veel beter isolerend effect dan houten kozijnen. Dit komt doordat er nooit kieren ontstaan door koud of warm weer. De verschillende lagen waar het kozijn uit bestaat helpt verder bij de isolatie. Bij het stoken van de verwarming hoeft er veel minder moeite gedaan te worden om de warmte binnen te houden. Hierdoor wordt er minder gas verbruikt, wat scheelt qua kosten en beter is voor het milieu. In de zomer zorgen kozijnen van kunststof ervoor dat de warmte vooral buiten blijft. Zelf op de zolderkamers zal het aanzienlijk koeler blijven, dan met houten kozijnen.

Bron: https://dhk-kozijnen.nl/product-categorie/kunststof-kozijnen/

Related posts

Leave a Comment