Het badkamerinterieur, hoe pak je dit aan?

Tips voor een geschikt badkamerinterieur!

Het inrichten van de badkamer kan soms veel werk kosten. In deze blog krijg je een aantal tips waarmee jij zorgt voor een geschikt badkamerinterieur!

Problemen bij een badkamerinterieur

Een badkamer is anders dan andere kamers, omdat er een sanitaire voorziening moet zijn en daarnaast is het belangrijk dat het interieur hier tegen water kan. De prijs, de plek van de douche/het bad en het kiezen van badkamertegels zijn enkele punten waar mensen vaak tegenaan lopen. Om deze problemen te tackelen is het verstandig om eerst een goed beeld te vormen van hoe het er uit moet komen te zien, voordat er direct stappen ondernomen worden.

De start

De badkamer wordt dagelijks gebruikt en is daarom ook een kamer in het huis die best praktisch mag worden ingericht. Er komt alleen wel vaak een hoop bij kijken. Zeker omdat de badkamer meestal één van de kleinste kamers is van het huis, is het moeilijk om het goed in te richten. Een goed begin kun je maken door eerst te schetsen hoe je het voor je ziet. Als je dit weet is het veel makkelijker om het in te richten.

Gebruik lichte kleuren

Bij het interieur van veel badkamers is wit een kleur die vaak terugkomt. Dit is niet zonder reden het geval, wit is namelijk een kleur die de badkamer veel groter doet ogen. Gezien het vaak om een kleine kamer gaat is dit een geschikte kleur. Daarnaast is wit een kleur die niet snel verveelt en het kan het daglicht goed reflecteren. Denk hierbij aan de wanden, de vloer, kasten etc. De badkamer hoeft niet helemaal wit te zijn, maar het gebruik van lichte kleuren is zeker aanbevolen.

De vloer

Voor de vloer is wit een goede kleur om te gebruiken, maar veel badkamervloeren worden tegenwoordig aangelegd met donkere tegels. Dit matcht namelijk goed met de rest van de lichte kleuren in de badkamer. Echter is laminaat een moderne optie die steeds vaker voorkomt bij badkamers. Let hierbij wel op dat het laminaat geschikt is voor een badkamer en niet het laminaat wordt gebruikt dat ook in de woonkamer is aangelegd.

Douchecabine

De douche is een belangrijk onderdeel van het badkamerinterieur. Je kunt ervoor kiezen om een douchewand te gebruiken, alleen dit zorgt er wel voor dat de badkamer een stuk kleiner oogt. Een douchecabine is een optie waarbij je wel de ruimtelijkheid van de badkamer behoudt. Bij het maken van een keuze is het dus van belang om een optie te kiezen die goed past bij jouw badkamer. Een douchegordijn is bijvoorbeeld ook een optie die vaker voorkomt. Hierdoor kan de douche altijd weer in zicht komen vanuit de deur, waardoor de badkamer nog steeds groot kan ogen.

De indeling

Een beperkte ruimte is vaak het probleem in de badkamer. Zorg daarom dat de indeling zo strak mogelijk is. Zet bijvoorbeeld ook geen extreem grote kasten neer waar je de ruimte niet voor gebruikt. Een uitzondering kan wel worden gemaakt bij de spiegel. Een grote spiegel doet de ruimte van de badkamer namelijk groter lijken.

Related posts