Interieur bij een zwarte keuken, hoe pak je dat aan?

Interieur bij een zwarte keuken

Veel mensen hebben hebben moeite om het interieur in te richten. Een vraag die vaak voorkomt is wat je kunt doen als je een zwarte keuken in huis hebt staan. In deze blog lees je welk interieur bij een zwarte keuken past!

Waarom een zwarte keuken?

Zwart is een kleur die eigenlijk altijd gebruikt kan worden, het is een tijdloze kleur. Sinds 2017 is een zwarte keuken steeds populairder geworden. Al kies je voor een zwarte keuken dan kan dit heel stijlvol overkomen, maar als het interieur er niet op aansluit kan de keuken wat duister ogen. Maak het passend bij de rest van de omgeving en je hebt een prachtige keuken.

Kleine keuken

Al heb je nou een kleine keuken dan is wit de meest aannemelijke keuze. Wit zorgt er namelijk voor dat de keuken groter oogt dan dat hij daadwerkelijk is. Badkamers zijn namelijk vaak wit om te zorgen dat de ruimte groter lijkt. Al heb je graag de kleur zwart in de woning, dan zijn er wel een paar trucjes om te zorgen dat de keuken niet heel klein oogt. Dit zit hem voornamelijk in de hoeveelheid licht die binnenkomt. Hoe meer licht er op de keuken schijnt, hoe meer het verkleinende effect van de kleur zwart wordt tegengegaan. Bij een kleine keuken kan je het best gebruik maken van een ingebouwde vaatwasser en koelkast. Dan neemt het geen extra ruimte in beslag, het is mooi weggewerkt in de volledige keuken en je hebt toch het gemak van het keuken apparatuur.

Grijs is het nieuwe zwart

Voordat je de keuken direct zwart maakt, is grijs misschien een goede optie om te overwegen. Donkergrijs zit dicht tegen zwart aan, maar de aanpassing is niet zo heftig als zwart. Er bestaan verschillende soorten grijs, waardoor er best veel mogelijk is om een geschikte keuken samen te stellen.

Accenten

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde zwarte elementen in de keuken te hebben. Een zwarte koelkast valt bijvoorbeeld al snel op en is daarnaast een kleinere impact dan een compleet zwarte keuken. Verder kan het ook een kleinere aanpassing zijn, zoals alleen een paar keukenkastjes of kleine voorwerpen in de keuken. Let hierbij wel op dat het moet aansluiten op de rest van de keuken om te zorgen dat de kleuren wel matchen.

Volledig zwarte keuken

Een volledig zwarte keuken is een behoorlijke overgang als je dit niet gewend bent. Echter kan dit super mooi zijn op het moment dat het goed aansluit op het interieur. Een modern interieur staat bekent als een goed interieur om een zwarte keuken aan toe te voegen. Daarnaast straalt een zwarte keuken ook een bepaalde luxe uit, pas alleen op dat het wel aansluit op het interieur, anders krijgt het een slordig of slecht uitgewerkt interieur.

Related posts