Handige opbergtips voor in de woonkamer

Je woonkamer is een gemeenschappelijke ruimte waar je vaak bent. Even tv kijken, eten, gasten ontvangen en nog veel meer. Er blijven makkelijk spullen slingeren, maar als je gasten krijgt wil je het snel weer netjes hebben. We bespreken een paar handige opbergtips voor in de woonkamer. 

Geheim vakje in de keuken

Heb je ook zo’n hoog kastje in de keuken waar alleen jij bij kunt en je eigenlijk niets bewaart? Mooi! Dat is nu jouw geheime laptop plek. Jouw gaming laptop wil je goed bewaren. Uit het zicht van kinderen, bezoek of zelfs inbrekers. Door het te bewaren op een plek waar niemand het verwacht laat je het met een gerust hart achter. En in de keuken pak je het er zelf weer makkelijk bij mocht je hem nodig hebben. Handig!

Knutsel en speelgoedbakken

Als de kinderen weer in de woonkamer hebben gespeeld wordt het altijd snel rommelig. Je struikelt over duplo, auto’s en soldaatjes. Als je werkt met handige bakken is het snel weer opgeruimd. Laat je kinderen zelf hun eigen speelgoed dagelijks na het spelen opruimen. Ook kun je elk kind bijvoorbeeld een eigen bak in een andere kleur geven. Zo is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen bak. Zij leren met taken om te gaan en jij hebt snel een nette woonkamer. Goed geregeld!

Kies voor gesloten kasten

Stellingkasten en een industriële look is hip, maar als je veel spullen hebt ook erg rommelig. Natuurlijk leuk voor een plantje, lampje of accessoires. Maar als je allemaal open kasten met spullen in je woonkamer hebt, komen de muren ineens wel heel erg op je af. Alle verschillende vormen en kleuren geven namelijk veel onrust. Die onrust werkt vooral onbewust erg door. Ook al staat alles strak in de kasten, ook bezoek ervaart een rommelig huis. Zonde natuurlijk!

Kies dus vooral voor gesloten kasten. Dat hoeven geen grote massieve units tot het plafond te zijn, maar bijvoorbeeld een laag tv-meubel met handige laatjes of kastjes doet al een hele hoop. Lekker clean, alleen een tv en speaker in beeld. Een alle dvd’s, playstation controllers en kabels zitten achter de deurtjes verstopt. Voor je servies geldt hetzelfde. Leuk om je mooiste borden in de vitrine te hebben liggen, maar alle alledaagse stapels servies met verschillende kleuren en vormen mogen mooi achter gesloten deuren blijven. 

Die speelgoedbakken waar we het net over hadden bewaar je in een kast of in een hoek van de kamer. Door te kiezen voor niet-transparante bakken oogt dat ook weer rustiger.

Related posts