3 tips om je woonkamer op te fleuren

Het is heerlijk om thuis te komen. Het wordt nog leuker om in een fleurig en gezellig huis thuis te komen. Daarom vandaag een paar handige tips zodat jij bijna de deur niet meer uit wilt. 

Bloemen

Wie houdt er niet van bloemen. Nederland staat natuurlijk bekend om de tulpen en bollenvelden en we halen de bloemen maar al te graag in huis. Verse rozen kopen kan daarom niet ontbreken in ons lijstje. Het ziet er gezellig uit, je kunt kiezen uit verschillende kleuren én het ruikt heerlijk! En wil je helemaal een dubbelslag slaan. Neem dan één van de rozen uit de bos en spreid wat rozenblaadjes op de bank of op het bed. Daar krijgt je partner het zeker warm van. 

Met bloemen kun je zoveel kanten op. Zowel een wekelijks vers boeket als vaste planten met prachtige ruikertjes doen het altijd goed om het huis gezellig op te fleuren.

Kleuraccenten

“Wat is jouw lievelingskleur?”, hoor je kinderen onderling vaak vragen. Toch krijgen ook volwassenen nog steeds een goed gevoel bij hun favoriete kleur. Super leuk dus om dit ook terug te brengen in je interieur. Je kunt je laten leiden door wat er in de mode is. Met als voordeel dat er dan ook veel aanbod is qua accessoires van die bepaalde kleur. 

Totaal een andere kleur kiezen kan natuurlijk ook. Het is jouw huis dus jij bepaalt. Zorg voor subtiele accenten in de woonkamer stijl, zoals kussens, woondekens, bloempotten en andere accessoires. Op die manier is zelfs de winter een fleurige periode in huis.

Natuurlijke accessoires

Fleurig staat altijd in contact met de natuur. De bloemen zijn een goed voorbeeld. Toch kun je de natuur ook op een andere manier betrekken in je woonkamer om wat meer fleur terug te brengen. Denk aan gouden accenten, wat geassocieerd wordt met de zon. Of natuurlijke tinten zoals hout en groen van de bladeren. Een mooie poster of ingelijste plaat van palmbomen met bijvoorbeeld een goudkleurige lijst is een goede combinatie. Of losse palmbladeren en kussens met een bloemenprint. Allemaal heel subtiel, maar stuk voor stuk draagt het bij aan een fleurig geheel. 

Een goed alternatief is een schilderij. Met een schilderij of foto op canvas kun je veel kleur en licht terugbrengen, zonder dat het chaotisch wordt en niet in de stijl past. Ook kun je hiermee bijdragen aan de stijl die je graag terug wilt laten komen in je woonkamer. Of het nu strak, abstract of realistisch is, het fleurt de boel sowieso op. 

Related posts