Een meisjeskamer, hoe richt je dat in?

Meisjeskamer

Je bent van plan om een meisjeskamer in te richten voor je dochter, alleen je hebt geen idee hoe je dit aan moet pakken. In deze blog lees je een aantal tips die je kunnen helpen met het inrichten van een meisjeskamer.

De kleur van de meisjeskamer

Kleur is enorm van belang in een meisjeskamer. Veel mensen gaan uit van het standaard principe dat een meisjeskamer roze moet zijn en een jongenskamer blauw. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Andere kleuren die ook vaak gebruikt worden voor meisjeskamers zijn wit, geel, beige en lichtblauw. Er zijn dus verschillende mogelijkheden, maar het belangrijkste is wat je dochter zelf een mooie kleur(combinatie) vindt. Het is per slot van rekening haar kamer.

Speelhoek

Kinderen vinden het leuk om te gaan spelen en dit doen ze natuurlijk het liefste in hun eigen kamer. Het hebben van de ruimte om te kunnen spelen is een luxe die niet iedereen heeft. Sommige kamers hebben namelijk maar beperkte ruimte. Wel is er vaak meer mogelijk dan gedacht, als er goed met de beschikbare ruimte wordt omgegaan. Het is dan ook aan te raden om een hoekje in de kamer vrij te houden waar gespeeld kan worden. Hierbij is het belangrijk om niet te veel speelgoed van groot formaat te plaatsen in de kamer als deze vrij klein is. Op die manier wordt de kamer namelijk te vol, waardoor het rommelig overkomt.

De sfeer van de meisjeskamer

De sfeer van de kamer is enorm belangrijk, zeker op een eigen kamer waar je vaak verblijft. Om ervoor te zorgen dat er een prettige sfeer aanwezig is, moet de eigen kamer prettig zijn om te verblijven. Belangrijk is om een bepaalde sfeer aan te brengen in huis. Zorg daarom ook dat je dit van tevoren bedenkt en hierop de inrichting bepaald. Zo voorkom je dat alles niet op elkaar aanslaat.

Dit gaat verder dan alleen de kleuren van de muur en de kleuren van de kasten. Denk ook aan het speelgoed wat in de kamer staat. Als dit past bij de sfeer van de rest van de kamer, dan zal dit een versterkend effect hebben. Pas wel op dat er niet te veel accessoires in de kamer komen te staan. Te veel kan rommelig overkomen en de sfeer omlaag halen. Een knusse kamer is goed, maar zorg dat het niet ten koste gaat van de sfeer die bij de kamer hoort.

Bed

Een goed bed is natuurlijk enorm belangrijk als je er iedere dag op slaapt. Daarnaast is een bed vaak de eyecatcher van de kamer. Om ervoor te zorgen dat ook het bed goed naar voren komt is het belangrijkste om dit binnen de sfeer te laten passen die voor ogen is. Dit is te doen door accessoires toe te voegen zoals een klamboe, sfeervol beddengoed of lampjes.

Related posts

Leave a Comment