Diamond painting eigen foto is een fantastische hobby

Waarom je voor Diamond Painting eigen foto als hobby zou moeten kiezen? Daar zijn meerdere redenen voor zoals je het samen met heel je gezin kunt doen en je je hoofd even helemaal leeg maakt na een drukke werkdag. Het geeft je rust en ontspanning én maakt leuke schilderijtjes voor aan de muur. Je kunt een geprinte canvas kiezen uit het enorme assortiment, maar kunt ook een eigen afbeelding of (familie)foto uploaden. Dit laatste, een diamond painting foto van jezelf, is nog wel de beste optie.

Kwestie van alleen even uploaden

Zoals gezegd is er een gigantisch aanbod van afbeeldingen en foto’s in categorieën natuur en landschappen, dieren, steden, cartoons en voertuigen. Je kunt ook meerdere panelen op een canvas laten printen én je maakt een eigen en unieke canvas door een eigen afbeelding up te loaden. Dit kan via de website van een aanbieder van custom diamond painting Nederland. Nadat je het formaat gekozen hebt, load je de foto up, betaal je en heb je heel snel je unieke geprinte canvas in huis. De meeste mensen kiezen voor de diamond painting eigen foto vanwege hoe uniek de resultaten zijn.

Haal niet alle folie ineens weg

Wat je ook thuis geleverd krijgt is een pincet, wax of lijm en natuurlijk de gekleurde steentjes, die ook wel diamantjes genoemd worden. Je kunt voor verschillende soorten stenen kiezen. De meeste mensen kiezen voor diamond painting foto ronde steentjes. Check altijd even of alle kleuren in het pakket zitten en ga vervolgens aan de slag. Begin bij voorkeur aan de onderkant, waar je eerst de steentjes van een kleur neerlegt. Dat werkt overzichtelijker namelijk. Het is ook al verstandig het folie alleen van die plaatsen weg te halen waar je bezig gaat. Het weghalen van alle folie ineens is niet verstandig.

Leg de steentjes met de vlakke kant omhoog

Heb je bepaald waar je begint met de diamond painting eigen foto, sorteer dan de steentjes op kleur en leg ze kleur bij kleur, liefst met de vlakke kant omhoog zodat je ze gemakkelijker met de pincet kunt pakken. Voor je de steentjes met de pincet pakt en op het canvas legt, doop je de punt van de pincet even in de wax of lijm. Je pakt ze zo gemakkelijker op en zo blijven zo bovendien beter op het canvas plakken.

Geschikt voor details en kleuren

Uiteraard kies je ook zelf hoe groot het canvasdoek van de diamond painting eigen foto wordt. Je hebt ze al van 20×20 centimeter. Deze afmeting is niet echt geschikt voor details en kleuren. Dat zijn die van 50×60 centimeter weer wel. Uiteraard zijn er ook tussenmaten beschikbaar. Diamond painting is een heerlijke, rustgevende hobby. En het bewijs dat je zonder computer en elektriciteit je ook nog steeds heerlijk bezig kunt zijn en dat ook jeugd nog steeds wel te porren is voor iets anders dan de spelcomputer. Gelukkig maar.

Related posts