De voordelen en mogelijkheden van een schuifdeurkast op maat

schuifdeurkast op maat

Om een ruimte ordelijk te houden, kun je niet zonder voldoende opbergruimte – en wat biedt nu meer opbergruimte dan een prachtige kastenwand? Om de kast echt één te maken met de ruimte kies je natuurlijk voor een schuifdeurkast op maat. De mogelijkheden alsook de voordelen zijn oneindig!

De voordelen van een schuifdeurkast op maat

Als je een standaard kast koopt, zal deze nooit zo perfect in de kamer passen als een schuifdeurkast op maat. Je houdt vaak loze hoekjes over, wat niet alleen zonde is van de ruimte, maar het ziet er ook minder strak uit. Met een op maat gemaakte kast weet je zeker dat de kast perfect past! Ook de schuifdeuren brengen veel voordelen met zich mee. Schuifdeurkasten passen immers vrijwel overal. Je hoeft geen rekening te houden met extra ruimte voor de kast om de deuren open te maken. Het is ideaal voor zowel de grotere als kleinere kamers.

Kies de stijl die je wenst

Een schuifdeurkast kan een strakke, maar ook een landelijke uitstraling hebben. In principe kan het zich in iedere interieurstijl thuis voelen, zolang je de juiste materialen en afwerkingen kiest. Ga bijvoorbeeld voor een witte kast, afgewerkt met lijnen en gebogen handvaten voor een brocante, landelijke of romantische stijl. Voor de Scandinavische stijl zijn licht houten deuren met een strakke afwerking perfect. Ben je fan van de industriële look? Ga dan voor een kast met een robuuste look, eventueel met koper- of ijzerkleurige handvatten.

Hoe richt je de kast in?

Aangezien de schuifdeurkast geheel op maat wordt gemaakt, kies je ook zelf hoe je de indeling wenst. Wordt de schuifdeurkast in de slaapkamer geplaatst? Denk dan aan voldoende opbergruimte voor je schoenen. Bedenk hoeveel kleding je hebt die je normaliter opvouwt, hoeveel kleding je graag aan een hanger hebt en of er nog andere zaken zijn die je graag in de kast kwijt wilt. Door de indeling vooraf zorgvuldig te overwegen, zul je optimaal genieten van je schuifwand op maat!

Related posts