De beste fitnessartikelen voor thuisgebruik

Fitnessen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Er zijn in Nederland meer dan 3,3 miljoen (actieve) fitnessers. Toch is het fitnessen in een drukke sportschool niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er genoeg artikelen waarmee je thuis lekker aan de slag kunt gaan. In dit artikel geven we de beste artikelen voor thuis sporten.

 

1. TRX Suspension Trainers

Een TRX Suspension trainer is één van de meeste unieke en diverse artikelen die er zijn. Alle oefeningen zijn gebaseerd op de verdeling van je eigen lichaamsgewicht. Met een suspension trainer kan je meer dan 18 oefeningen doen! Core training, arm training en beentraining. Je hoeft geen enkele spiergroep over te slaan. Iedere oefening die je doet is gebaseerd op je eigen lichaamsgewicht. Je kunt de banden bijvoorbeeld bevestigen achter de deurpost, maar ook aan een boom of de muur. Hierdoor ben je hartstikke flexibel en kan je overal je oefeningen doen. Ideaal!

trx suspension trainer

2. Fitness Hoelahoep

Een hoela hoep? Ja een hoela hoep! Maar dan niet met een hoela hoep waar je de kinderen mee ziet spelen. Dit soort hoela hoeps zijn verzwaard en daarom uiterst geschikt om je core mee te trainen. Door het profiel aan de binnenkant heeft de hoela hoep ook nog een masserende functie, waardoor je nog sneller vet verbrandt. Niet iedere hoela hoep heeft hetzelfde verzwaarde gewicht. Je hebt hoela hoeps van 1,2 kg, maar ook van 1,5kg en 2kg. Als je een beginnende hoelahoeper bent is het verstandig om te beginnen met het instapgewicht van 1,2kg, anders ga je gegarandeerd last van spierpijn krijgen!

3. Bosu bal

De bosu bal zal qua naam niet bij iedereen bekend zijn, maar toch herkent iedereen een bosu bal van een afstand. Met name bij de fysio zie je dit type bal vaak staan. Een bosu bal is eigenlijk een halve gymbal. Je kunt op een bosu bal allerlei oefeningen doen die goed zijn voor de stabiliteit van je hele lichaam. Met name bij revalidatie training is dit een goed middel, omdat je verslapte spieren na een blessure zo weer kunt aansterken.

4. Deurtrainer

De deurtrainer is een handig apparaat wat je kunt gebruiken voor verschillende oefeningen. Als je de deurtrainer bevestigd aan de deur (of het trapgat) kan je chin-ups doen vanuit verschillende houdingen, waardoor je niet alleen je armen, maar ook je rugspieren traint. Ben je hier wel even klaar mee? Dan kan je de deurtrainer op de grond ook gebruiken als een pushup standaard. Een deurtrainer is dus een multifunctioneel fitnessartikel dat je ook makkelijk en snel weer opruimt.

5. Kettlebell

Niet iedereen houdt er van om met halters of dumbbells aan de slag te gaan. Voor deze mensen is er ook een ander gewicht, namelijk de kettlebell. Zoals de naam al doet vermoeden is een kettlebell in de vorm van een koeienbel, maar dan even wat zwaarder. Je kunt met een kettlebell makkelijk verschillende oefeningen doen om allerlei spiergroepen te trainen. Je kunt je armspieren en rugspieren trainen, maar ook je beenspieren door squats en lunges te doen met een kettlebell in je hand. Kettlebells zijn er al vanaf 1kg, maar zijn ook verkrijgbaar in zwaardere gewichten oplopend tot meer dan 30kg.

Related posts