Woning airless latex spuiten

De laatste jaren hoor je het steeds vaker. Je woning met latex spuiten in plaats van het rollen met de hand. Toch is dit niet iets wat je zelf zomaar even doet. Het beste is om hiervoor een specialist aan te nemen. Is er een latex verf spuiter beschikbaar bij jou in de buurt? 

Wat is airless latex spuiten?

Verf spuiten is inmiddels bij veel mensen bekend. Airless latex spuiten werkt echter net even wat anders. Door de hoge luchtdruk en de kleine opening van de spuit wordt de latex verneveld. Je kunt dit effect nabootsen door met je vinger de opening van de kraan kleiner te maken. De hoeveelheid water die eruit komt is even groot, maar het komt er veel harder uit. Hierdoor wordt het water verneveld. Bij een airless latex spuit is dit effect dus dat de latex verneveld wordt. Hierdoor is het mogelijk om de latex met het beste resultaat op de ondergrond aan te brengen.

Voordelen van latex spuiten

Het is niet zo gek dat latex spuiten steeds populairder wordt. Er zijn namelijk vele voordelen verbonden aan deze methode. Wij zetten ze kort voor je op een rijtje.

Geen banen en strepen meer

Het grootste voordeel van airless latex spuiten is misschien wel dat je geen strepen en banen meer kunt zien. Doordat de verf vernevelt en onder hoge druk wordt gespoten, wordt er overal evenveel latex aangebracht en krijg je een egaal effect.

Snel resultaat

Als jij een ervaren specialist inschakelt is het spuiten van de woning in een mum van tijd gedaan. Jij hebt hier zelf geen omkijken naar, want de meeste airless latex spuiters zorgen er ook voor dat de ruimtes netjes worden afgeplakt.

Duurzame methode

Deze airless manier van latex spuiten is erg duurzaam. Het heeft een brandvertragend effect en is het heel makkelijk om te onderhouden. Bovendien blijft de oorspronkelijke structuur van het oppervlak behouden, iets wat met sausen bijna niet te doen is. 

Geschikt voor allerlei ruimtes

Bij het spuiten van latex wordt door veel mensen alleen gedacht aan de standaard ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer en keuken. Toch kun je deze manier van latex spuiten in allerlei ruimtes toepassen. Juist de plekken die met de hand lastig te verven zijn, kunnen met deze methode snel en zeer netjes geverfd worden. Zo horen wij steeds meer verhalen van mensen die de trap laten spuiten met Sigma Nova Spray Satin en hier helemaal van in de wolken zijn.  

Jouw woning laten spuiten

Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor airless latex spuiten. Nu is het alleen een kwestie van de juiste specialist vinden. Zorg dat je kiest voor een ervaren spuiter, zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is en de klus niet teveel tijd in beslag neemt. En geloof ons, het is het zeker waard!

Related posts