Bouw een lift in je woonkamer

De trends in huisinrichting en design is een doorlopende ontwikkeling waar technologie altijd op in kan springen. Zelfs lift-technologie kan dankzij een beter design goed aanpassen om onderdeel te worden van de huisinrichting.

Trendy

Technologie wordt vaak toegepast bij het ontwerpen van een nieuwe huisinrichting en design. Vaak zie je dit als onderdeel van de keukeninstallatie met ingebouwde keukenapparatuur maar ook badkamer ontwerpen. Maar een lift in je eigen woonkamer is toch iets nieuws als design.

Het is een lang bestaande technologie dat al vaak toegepast wordt voor aangepaste woningen of verzorgende instellingen die speciaal zijn gemaakt voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Hiervoor zijn er al bekende lift soorten zoals de plateaulift, traplift, zweeflift en tillift. Maar ook voor de gewone particulier is het installeren van een huislift ook een mogelijkheid geworden puur vanwege het design en toepasbaarheid qua formaat en ruimte.

Design

Het design van huisliften heeft door de jaren heen ook zijn ontwikkelingen gehad. De technologie is verfijnder en daarmee ook het design. Voorheen was het design hiervan niet bedoeld om trendy over te komen maar was puur alleen gericht op het praktische voordeel voor rolstoelgebruikers die vanuit hun woonkamer naar hun bovenliggende slaapkamer verplaatst kunnen worden.

Het design heeft tegenwoordig zo’n ontwikkeling gehad dat deze zelfs als modieus en trendy gelabeld kan worden dankzij een stijlvolle look en compacte formaat. Hierdoor nemen ze minder ruimte in dan je zou verwachten en ze zien er ook niet log en lelijk uit.

Installatie

Het installeren lijkt lastig als je erover nadenkt om een lift in je huis te installeren, maar dat valt reuze mee. Compacte liftinstallaties zoals de huislift hebben de motor in de lift ingebouwd en behoeven dus niet extern vanuit de zolder of dak van het huis getakeld te worden.

Het enige wat echt nodig is zijn de opening maken in het plafond, het aanleggen van de rails/bielzen en de stroomtoevoer naar de rails toe. Eenmaal geïnstalleerd is de lift zelfvoorzienend en hoeft niet van buitenaf aangedreven te worden.

Voordeel van een huislift

Een huislift zoals deze in de afbeeldingen is heel trendy en past perfect bij de rest van het interieurdesign maar heeft als grootste voordeel dat je hiermee het huis klaar kan maken voor je oude dag.

Veel mensen die op leeftijd raken en minder mobiel worden hoeven hierdoor niet te verhuizen naar een aangepaste woning. Veel mensen die al jarenlang in hetzelfde gezinshuis wonen en moeilijk hier afstand van kunnen doen kunnen hiermee gewoon in hetzelfde huis blijven wonen door het installeren van een huislift.

Related posts