Trend: houtlook of betonlook tegels in je woonkamer

Toe aan een nieuwe vloer in je woonkamer? En wil je praktisch maar zeker ook mooi? Kijk dan eens naar dé trend in huiskamervloeren van dit moment: keramische tegels in hout- of betonlook.

Natuurhout op de vloer is natuurlijk fraai, maar het onderhoud vergt wel het een en ander qua tijd en discipline. Goed, maar voorzichtig schoonhouden, met enige regelmaat opnieuw lakken of met nog veel grotere regelmatig opnieuw in de olie zetten. En dan nog: echt hout is gewoon kwetsbaar en zeker met kinderen in huis zit je al snel met behoorlijk wat beschadigingen die op dagelijkse basis een doorn in het oog kunnen zijn. Maar het kan gelukkig ook anders.

Keramisch parket

Wel eens gedacht aan het toepassen van tegels in de woonkamer? Nee, niet die verschrikkelijke geglazuurde, roodbruine plavuizen van vroeger, maar moderne, fraaie keramische tegels naar keuze in één van honderden beschikbare kleuren en motieven. Zoals bijvoorbeeld tegels in niet van echt te onderscheiden houtlook, ook wel keramisch parket genoemd. Niet alleen erg mooi, maar ook met alle bijkomende voordelen. Wat dacht je van:

  • Niet van echt hout te onderscheiden;
  • Zeer makkelijk in onderhoud;
  • Uv-bestendig, dus kleurvast;
  • Duurzaam en erg sterk;
  • Slijt-, vuur- en krasvast.

En nog een groot voordeel: vloertegels vormen een ideale combinatie met vloerverwarming. Dit zorgt, als hoofdverwarming of bijverwarming, voor een lekker gelijkmatig verwarming op basis van een lage watertemperatuur, minder luchtcirculatie en daardoor minder stof in huis en als klap op de vuurpijl bespaar je daar bovenop ook nog eens 6 á 15 procent op de energierekening. Dat steek je dan weer lekker in je zak!

Betonlook tegels

Is houtlook niet helemaal jouw ding, dan kun je een andere trend overwegen: tegels in betonlook of ook wel cementlook genoemd. Stoer en door de industriële look met een geweldige uitstraling. Ook hier geldt dat de tegels niet van echt beton zijn te onderscheiden, maar dan wel met alle voordelen van het keramische materiaal.

Erg mooi aan betonlook tegels is dat ze te krijgen zijn in (zeer) grote formaten. Veel toegepast is bijvoorbeeld een tegel van 90×90 cm, maar je kunt je hierbij helemaal uitleven met afmetingen tot wel 160×320 cm. Grootste voordelen daarbij: deze bevatten minder voegen, zijn daardoor nog makkelijk qua onderhoud en laten de ruimte er optisch een stuk groter uitzien!

Wat wordt het voor jou? Warm keramisch parket of modern betonlook? Wat je ook kiest, het staat sowieso borg voor vele jaren onbezorgd woongenot!

Related posts