Bescherm uw woning met een IP camera met wifi

IP camera’s met wifi zijn ideaal om uw bedrijf, woning of terrein te beveiligen. Voor iedere situatie is er wel een geschikte beveiligingscamera te vinden. Maar wat is dat nu een IP camera? En wat zijn de voordelen van deze camera? Wij vertellen het u graag.

Wat is een IP beveiligingscamera?

Een IP-camera is een bewakingscamera die een netwerk gebruikt voor de opslag van de gemaakte beelden. Deze beveiligingscamera wordt dan ook wel ‘de netwerkcamera’ genoemd. De afkorting IP staat voor Internet Protocol. De camera gebruikt het computernetwerk om de opgenomen videobeelden naar een computer of naar een aan het netwerk (extern) verbonden opslag te versturen. Hierdoor is het mogelijk om waar dan ook ter wereld de beelden live te bekijken of te laten beoordelen door beveiligingsservers. Dit kan op een computer, maar bijvoorbeeld ook op een smartphone of tablet.

Hoe werkt een IP-beveiligingscamera?

De IP-camera wordt aangesloten op een internet netwerk voor het versturen van de beelden. Dit kan op twee manieren, via wifi (draadloos) of via de ethernetkabel in uw router (bedraad). Vervolgens kunt u via de computer uw voorkeuren van de camera’s instellen. Via een app kunt u daarna de cameraopnames zeer gemakkelijk bekijken.

Wifi IP camera

Heeft u geen zin om bekabeling te trekken of is het lastig om in uw situatie een kabel te trekken voor uw beveiligingscamera? Dan is een IP camera met wifi wellicht een uitkomst. Wat komt hier bij kijken? De IP camera op wifi aansluiten is vrij simpel. Waar u wel op moet letten is dat een camera op wifi niet altijd stabiel is omdat het signaal zwak kan zijn of verstoord kan worden. Een oplossing is een versterker te installeren. Wat te doen als het wifi signaal voor uw beveiligingscamera verstoord wordt? In dat geval kunt u het beste zorgen dat u de frequentie verwisselt van uw wifi signaal. In de handleiding van uw router staat hoe dat moet.

Wat zijn de voordelen van een IP camera (vs. analoge camera)?

  • Bij een IP camera is er nauwelijks verschil tussen de kwaliteit van live beeld en de kwaliteit van opgenomen beelden.
  • Ook levert een IP beveiligingscamera hoge kwaliteit beeld (HD) en heeft de camera geen problemen omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld tegenlicht.
  • Daarnaast zijn er meerdere camera-instellingen mogelijk met een slimme IP camera; zoals alleen opnemen wanneer er daadwerkelijk beweging wordt gedetecteerd.
  • Een IP-camera set kan ook op een alarmsysteem worden aangesloten.
  • Omdat het geen aparte stroomvoorziening nodig heeft is een IP camera is gemakkelijker te installeren.
  • De camera’s zijn zowel draadloos als bekabeld via het lokale netwerk te koppelen aan de opnamerecorder.

Related posts