3 tips voor het decoreren van de woonkamer

We brengen met z’n allen erg veel tijd door in de woonkamer. Het is het centrale plekje in huis waar iedereen zijn of haar ding kan doen. Je wilt dan ook dat de woonkamer er gezellig en knus uitziet. Kan jouw woonkamer nog wel wat gezelligheid gebruiken? Met het decoreren van de ruimte door middel van accessoires, kunst en kleur kun je een gehele nieuwe look creëren. Lees hier drie tips voor het decoreren van de woonkamer. 

Gezellige accessoires

Als je je woonkamer iets gezelliger wilt maken, hoef je geen grote veranderingen aan te brengen. Met het plaatsen van een aantal decoratiestukken creëer je namelijk een gehele nieuwe look en feel. Woonaccessoires kleden de woonkamer aan en zorgen ervoor dat het een gezellige plek wordt. Schaf een aantal mooie kussens aan voor op de bank en vergeet ook zeker het plaid niet. Daarnaast hebben planten ook een grote invloed op de sfeer in de woonkamer. Voeg een aantal groene planten toe en je woonkamer zal gelijk sfeervol oogen. 

Kunst in de woonkamer

Wil je je woonkamer graag iets meer persoonlijk maken? Foto’s en schilderijen brengen karakter en levendigheid aan het interieur. Het staat niet alleen erg stijlvol, maar zorgt ook voor een knipoog naar de stijl en de persoonlijkheid van de bewoners. Het belangrijkste is dat je het soort kunst koopt dat je mooi vindt. De schilderijen die in je huis hangen, moet je namelijk wel echt mooi vinden. Jij bent degene die er straks elke dag naar kijkt. Wees niet bang om anders te zijn. Je kunt prima voor een schilderij met een felle kleur of aparte opdruk kiezen. 

Naast schilderijen zijn er nog veel meer andere soorten kunst die je kunt toepassen in het interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie sculpturen? Ook met beelden kun je persoonlijkheid toevoegen aan de woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een sculptuur dat jou als persoon uitbeeld. 

Zilver, goud of brons

Het decoreren van de woonkamer kun je doen door het plaatsen van accessoires, maar ook door het aanbrengen van kleur. Voordat je de ruimte ging inrichten, heb je waarschijnlijk een kleurenpalet samengesteld. Vaak wordt er voor neutrale kleuren als wit, grijs en bruin gekozen. Het is heel goed mogelijk om jouw woonkamer te decoreren met een accentkleur. Een echte trend van dit moment is het toepassen van zilver, goud of brons in het interieur. Dit zijn geen normale kleuren en zorgen voor een gehele nieuwe look. Plaats een aantal mooie bronzen beelden op een plank of ga voor gouden kandelaars op de tafel. 

Related posts

Leave a Comment