Welk type loungeset past bij jou?

welk type loungeset

Een mooie loungeset maakt jouw tuin helemaal af. Je kunt er zo een gezellig hoekje mee creëren of juist zorgen voor een luxe uitstraling. Het is hoe dan ook een ideale plek om gezellig bij te kletsen met familie of vrienden tijdens een warme zomeravond. Er zijn veel verschillende soorten loungesets waar je uit kunt kiezen. Verschillende materialen, verschillende vormen, noem maar op. Wat het beste bij iemand past, verschilt per persoon en natuurlijk ter tuin.

Waar ga je het voor gebruiken?

Het eerste wat je je af moet vragen wanneer je een nieuwe loungeset aan gaat schaffen, is natuurlijk waar je het het meest voor gaat gebruiken. Is het puur en alleen om te ontspannen, of wil je ook een tuinset waar je aan kunt eten? Als je hem ook wilt gebruiken om te eten, kun je beter kiezen voor een lounge dining set. Deze zijn iets hoger en is daardoor de ideale combinatie van een tuinset en een loungeset. Je kunt dan gezellig loungen, maar ook eten met een groep mensen. Als je puur en alleen wilt ontspannen op de loungeset, kun je beter kiezen voor een lage variant. Dit zorgt voor een relaxt gevoel waardoor je lekker kunt ontspannen.

Hoeveel ruimte heb je?

Een ander belangrijk punt is natuurlijk de ruimte. Wanneer je een kleine tuin hebt, hoef je niet te kiezen voor een hele grote uitgebreide loungeset. Meet dus de maten van de zithoek op voordat je naar de winkel gaat. Let hierbij ook op de hoogte en schuine kanten die misschien in je tuin kunnen zitten. De loungeset moet natuurlijk passen in de beschikbare ruimte, maar moet ook genoeg plek hebben voor het aantal personen die het gaat gebruiken. 

Wat voor materiaal kies je?

Je moet ook kiezen uit verschillende soorten materiaal wanneer je een loungeset aan gaat schaffen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor wicker: een kunststof vlechtwerkdraad. Dit zorgt voor een natuurlijke en rustige sfeer. Een ander materiaal waar je uit kunt kiezen is texfiber. Dit is een synthetische kunststof van goede kwaliteit. Het lijkt op textiel en zorgt voor een luxe sfeer. Je kunt hem meestal het hele jaar buiten laten staan waardoor de prijs vaak wat hoger ligt dan de gemiddelde loungeset. Aluminium komt het meeste voor als het gaat om tuinmeubelen. Het wordt namelijk gebruikt in de frames omdat het licht van gewicht is, sterk en duurzaam. Er zijn nog meer materialen waar je uit kunt kiezen. Loop eens een winkel binnen en vraag naar de mogelijkheden.

 

Related posts

Leave a Comment