Verschil tussen gietvloeren en coatingvloeren

De meeste mensen denken dat een coatingvloer en een gietvloer gelijk zijn. Maar dat is niet helemaal waar. Deze twee woorden – coatingvloer en gietvloer – worden immers veel met elkaar verward. In dit artikel wil ik jullie meer gaan beschrijven over het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer. Dit artikel kan zeker interessant zijn wanneer je nog twijfelt tussen een giet- en coatingvloer.

Coatingvloer heeft een dunnere toplaag

Op het eerste oog zie je misschien weinig verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde pluspunten als een gietvloer. Zo is het eenvoudig bij te houden, kun je het gemakkelijk schoon maken en heeft het een moderne uitstraling. Het grote onderscheid is dat de bovenlaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De laag van een vloercoating is doorgaans niet dikker dan 1 millimeter. In principe is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

Pluspunten coatingvloer

Het belangrijkste pluspunt van een coatingvloer is dat het er erg gaaf uit ziet. Daarnaast geeft het een stukje extra protectie. Met een coatingvloer beschik je over een bijzondere look, omdat de samenstelling door de coating waarneembaar blijft. Om het contrast met eigen ogen te bekijken advies ik je aan om b.v. een showroom te bezoeken. Deze zijn er genoeg en bij het gros van deze bedrijven kun je langskomen op afspraak. Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel info over gietvloeren in het algemeen en daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken. Daarnaast kun je een gietvloeren en coating prijs opvragen via de prijsindicatietool pagina.

Prijs

Een coatingvloer kost minder dan een gietvloer. Dit komt omdat de bouwstoffen die gebruikt wordt vele malen lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Bovendien zit er minder arbeid in het aanbrengen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de toekomstbestendigheid en slijtvastheid van allebei de vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben dan een vloercoating die daarom meestal na enkele jaren opnieuw vernieuwd dient te worden.

Related posts

Leave a Comment