Vergaderen in de woonkamer? Voor- en nadelen

thuiswerken

Door de pandemie waar we nu mee te maken hebben zijn we genoodzaakt om zoveel mogelijk thuis te werken. We zien dan ook dat steeds meer bedrijven zoom of andere apps geïntroduceerd hebben om op die manier toch in contact te blijven met collega’s. Tegelijkertijd zien we ook steeds meer ergernissen en zelfs bloopers voorbij komen van mensen die bijvoorbeeld niet in de gaten hebben dat hun microfoon of camera aanstaat. Daarnaast heeft niet iedereen de mogelijkheid om zich in een aparte werkkamer af te sluiten en zijn daardoor genoodzaakt om in de woonkamer te vergaderen. Of dat nou zo’n slim idee is? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van vergaderen en thuiswerken in de woonkamer. 

Vergaderen in de woonkamer heeft zo zijn voordelen

Thuis vergaderen of überhaupt thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Het bespaart je in de ochtend bijvoorbeeld een hoop reistijd, waardoor je je nog een keer kunt omdraaien als de wekker gaat. Ook ben je aan het einde van de werkdag gelijk thuis waardoor je niet meer in de drukke avondspits hoeft te staan. Over het algemeen zien de lunches er ook wat luxer en uitgebreider uit, omdat je alles wat er aan apparatuur in jouw keuken staat tot je beschikking hebt om een heerlijke lunch te maken. Ook geven mensen aan het fijn te vinden om in de pauzes bijvoorbeeld de was even aan te zetten.    

De nadelen van vergaderen in de woonkamer

Toch ervaren veel mensen ook nadelen aan thuis vergaderen. Bijvoorbeeld wanneer je geen aparte kamer over hebt om in te werken. Je bent dan genoodzaakt om in de woonkamer te werken. De lijn tussen thuis chillen en werken wordt daardoor erg dun. Daarnaast kan het ook vervelend zijn wanneer jouw partner aan dezelfde tafel moet werken en jullie tegelijkertijd een belangrijke vergadering hebben. Het wordt helemaal een gedoe als je kinderen thuis hebt lopen die ook nog begeleiding nodig hebben met schoolwerk. Op zo’n moment is het toch wel erg prettig om een aparte ruimte in huis te hebben waar je je kunt terugtrekken om rustig te werken.

Aparte vergaderruimte creëren

Soms wegen de voordelen niet op tegen de nadelen en merken mensen toch dat ze een aparte ruimte nodig hebben om te kunnen werken, vergaderen of overleggen. Zelf heb ik die ruimte niet in huis beschikbaar, dus ben ik een vergaderruimte in Alphen aan den Rijn gaan huren. Ik merkte namelijk dat ik moeite had met thuiswerken en aangezien ik in Alphen woon ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden voor het huren van een ruimte. Sinds ik nu een aparte vergaderruimte heb waar ik lekker rustig kan werken, merk ik dat ik er meteen weer helemaal zin in heb! 

Related posts