Tips voor een tijdloos interieur

Tijdloos interieur

Veel mensen hebben moeite om een goed interieur naar wens te krijgen. Iets wat nu in is kan over een paar jaar weer als oubollig bestempeld worden. In deze blog lees je daarom een aantal tips waarmee jij een tijdloos interieur creëert!

Waarom een tijdloos interieur?

Veel mensen willen graag een interieur dat voldoet aan de normen van tegenwoordig. Het probleem hierbij is dat iets wat nu modern is, over een paar jaar weer verouderd is. Dit zorgt ervoor dat er eens in de zoveel tijd weer interieur aanpassingen moeten komen om het weer up to date te krijgen. Dit kost in de eerste plaats een hoop geld, want het interieur van een woning is meestal niet voordelig. Daarnaast gaat er ook een hoop tijd zitten in het veranderen van het interieur. Dit is iets waar veel aandacht naar uit gaat en dus een weloverwogen beslissing hoort te zijn. Verder kan het ook de nodige ellende met zich mee brengen op het moment dat huisgenoten een andere mening hebben over het interieur.

Neutraal

Kleuren die neutraal zijn passen eigenlijk altijd wel in een tijdloos interieur. Deze kleuren komen namelijk altijd terug, in welke tijdsperiode dan ook. Verder is de kleurkeuze erg bepalend voor de rest van het interieur. Je wil namelijk zorgen dat al het interieur op elkaar aanslaat in huis. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat jij je eigen stijl toepast in huis, maar zorg wel dat de kleuren redelijk neutraal blijven.

Strakke lijnen

Patronen in het interieur zijn leuk, maar zijn meestal niet tijdloos. Dit moet je zien te vermijden. Hetzelfde geldt voor allerlei accessoires, want deze zijn vaak erg tijdsgebonden. Accessoires gebruiken is prima. Sterker nog, accessoires voegen meestal juist een hoop toe aan het interieur. Zorg alleen dat de accessoires die gebruikt worden redelijk tijdloos zijn of vervang deze tijdig als ze niet meer in de stijl passen.

Eigen stijl

Een tijdloos interieur betekend niet dat het saai of standaard moet zijn. In tegendeel, de bedoeling is juist dat jouw eigen stijl er goed in voor komt. Zorg alleen dat de spullen die je gebruikt goed aansluiten op de rest van het interieur. De persoonlijke stijl die jij gebruikt zal veel tijdlozer zijn dan je denkt. Dit is namelijk de stijl die bij jou past, waardoor de kans groot is dat jij dit jaren later nog steeds passend vindt.

Ouder interieur

Een klassiek interieur is een goede optie als je graag een tijdloos interieur wilt hebben. Dit bestaat uit spullen die dermate oud zijn, dat ze klassiek zijn geworden. Dit zorgt ervoor dat je ze tegenwoordig in welke tijd dan ook kunt plaatsten. Deze tijdloze spullen zijn daarom ideaal als je niet graag van interieur wilt verwisselen. Wel geldt ook hier dat het interieur moet passen bij elkaar. Eén klassiek meubelstuk kan bijvoorbeeld totaal niet matchen met de rest.

Related posts

One Thought to “Tips voor een tijdloos interieur

  1. Bedankt voor de tips die hebt gegeven, geeft weer wat inspiratie, had ik nodig!

Leave a Comment