Kunstgras of kant en klare graszoden? Ons advies!

meadow-2184989_1280

De afgelopen jaren is kunstgras steeds populairder aan het worden als grondbedekking. Het aanbod is dan ook enorm gegroeid in de afgelopen tijd, er zijn talloze soorten, kleuren en maten. Vrijwel alles is mogelijk. Maar wat is nou eigenlijk het mooist en handigst? Kunstgras of natuurlijk graszoden? Wij vergelijken beide in dit artikel en geven advies.

Voor beide geldt dat je na het leggen direct kan genieten van een prachtig groen gazon en dat met weinig tot geen onderhoud. Maar wat zijn de andere voor- en nadelen van beide soorten grondbedekking? Lees verder!

Kunstgras of graszoden?

Als het om de prijs gaat zijn beide met elkaar te vergelijken en zit er weinig verschil tussen, dit is dus geen graadmeter als je moet kiezen tussen kunstgras en graszoden. Hoe natuurlijk kunstgras tegenwoordig ook kan lijken, de echte en natuurlijke graszoden geven toch altijd een natuurlijk gevoel wat je kunstgras nooit zal evenaren. Op het moment dat je een natuurlijke tuin wilt hebben zijn graszoden absoluut de beste optie. Het nadeel van graszoden is dat ze toch af en toe wat onderhoud nodig hebben. Een klein beetje groene vingers is dus handig. Op het moment dat je echt niet van tuinieren houdt is kunstgras ideaal. Overigens kan kunstgras ook veel voor je beteken op het moment dat je een grasallergie hebt. Het is belangrijk om je wensen en eisen te bedenken om vervolgens te kijken welk soort grondbedekking het beste bij jou past.

Online bestellen

Tegenwoordig kan je zowel kunstgras als graszoden simpel, gemakkelijk en voordelig bestellen bij verschillende webshops die hoge kwaliteit leveren. Online bestellen is vaak vele malen goedkoper als het kopen van graszoden of kunstgras bij de lokale hovenier. Dus als je geld wilt besparen op je grondbedekking, bestel online!

Related posts