Zo pas je de betonlook toe in de woonkamer

Het toepassen van de betonlook in het interieur is de laatste jaren populairder dan ooit. Waar beton vroeger alleen maar in industriële gebouwen werd gebruikt, zien we het nu veel vaker terug op de vloer of aan de wand. Betonlook heeft de uitstraling van echt beton, maar bied je veel meer voordelen. Zo hoef je niet aan de slag te gaan met het zware materiaal, maar kun je de stoere uitstraling creëren met verf, behang of accessoires.

Vloer of wanden met betonlook

Houd je van de industriële stijl? En wil je de betonlook het liefst overal in je woning toepassen? Dan is een betonlook vloer misschien wel iets voor jou. Er wordt geen beton in de woonkamer gegoten, maar er wordt een gietvloer met de uitstraling van beton geplaatst. De vloer is ijzersterk, naadloos en onderhoudsarm. Daarnaast kun je de betonlook in verschillende soorten tinten kiezen. 

Ben je nog niet toe aan een nieuwe vloer? Geen zorgen, ook dan kun je de betonlook opvallend toepassen in de woonkamer. Ga voor betonlook muurverf of ga aan de slag met fotobehang. Op deze manier creëer je op een makkelijke manier de stoere look. 

Oude meubels opknappen

Wil je de betonlook wat subtieler toepassen in de woonkamer? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Heb je toevallig nog een oud kastje op zolder staan? Ga aan de slag met krijtverf en geef het meubel een tweede leven. Als je krijtverf gebruikt, hoef je niet te schuren of te gronden, maar kun je de verf gelijk aanbrengen. Dit bespaart je heel wat tijd. De verf is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, zodat je het meubel geheel naar je eigen stijl kunt maken. Kies voor een donkergrijze tint en werk met een speciale techniek. Door te werken met technieken kun je een bepaalde structuur aanbrengen. 

Trendy accessoires

Weet je nog niet zeker of de betonlook wel iets voor jou is? Of wil je eerst graag kijken of het bij jouw interieur past? Je kunt de stoere en industriële stijl subtiel toepassen in huis door accessoires te plaatsen. Denk hierbij aan betonnen kandelaars of een opvallende lamp. Deze accessoires kun je vervolgens prima combineren met de spullen die je al in huis hebt staan. Raak je er na een tijdje op uitgekeken? Dan kun je het gewoon weer opbergen. 

Related posts

Leave a Comment