Inspiratie voor een gezellige woonkamer

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw perfecte woonkamer? Dan zijn er een paar dingen die jou hiermee kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan magazines, televisieprogramma’s en blogs. Zij geven de populairste producten weer en laten zien wat er nu trending is.

Bekijk magazines

Een goede start kan het kopen van verschillende magazines zijn. Ik raad je ook echt aan om gelijk meerdere te kopen. Niet in ieder tijdschrift staat jouw stijl en als je meerdere magazines koopt is de kans groter dat je deze wel vindt. Ook kun je trends en stijlen met elkaar vergelijken. Misschien staat in het ene blad wel een hele mooie eettafel en in het andere tijdschrift wel de perfecte stoelen die erbij passen. Zo kun je mixen en matchen tot je de perfecte woonkamer bij elkaar hebt gesteld. 

Heb je de juiste meubels gevonden? Dan kun je op zoek gaan naar de producten en waar deze te koop zijn. Vaak staat er in het blad ook beschreven waar het meubel vandaan komt en hoe duur deze is.

Maak een moodboard

Wil je goed inspiratie opdoen? Dan kan het slim zijn om een moodboard te creëren. Dit kun je fysiek maken, zo print je foto’s uit en plak je deze op een bord of doek. Je kunt een moodboard ook online maken. Op Pinterest bijvoorbeeld, hierop worden dagelijks duizenden foto’s geplaatst. Zo kun je gemakkelijk inspiratie opdoen een een moodboard creëren. Ben je op zoek naar mooie fauteuil? Dan kun je op Pinterest heel veel vinden, vaak zijn dit mooie fauteuils. Of ze allemaal comfortabel zijn betwijfel ik. 

Als je wilt weten of een fauteuil mooi en comfortabel is kan ik je aanraden om blogs te lezen. Hier geven mensen hun eerlijke mening over een product. Wanneer deze niet lekker zit is de kans groot dat dit op een blog wordt benoemd. 

Bezoek een interieurwinkel

Ben je door de magazines en de online inspiratie nog niet overtuigd genoeg? Dan adviseer ik je om een winkel te bezoeken. Daar worden veel meubels weergegeven en kan je ze meteen testen. Zit een stoel die je mooi vindt bijvoorbeeld voor geen meter, hoef je deze ook niet te kopen. Het plaatje is belangrijk maar het comfort is even belangrijk als dit niet belangrijker is. Een trendy stoel is leuk maar als niemand erop zit is het een zonde van je geld. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen. Door het bezoeken van een winkel kun je dit voorkomen. 

Bovendien is het ook gewoon heel leuk om door zo’n winkel te lopen. Hier worden namelijk niet alleen de trendy stijlen weergegeven, de ‘standaard’ meubels zijn hier ook te zien en te testen. Wil je liever een simpel en rustige woonkamer? Dan is de kans op slagen groter als je een winkel bezoekt. Het aanbod is groot en medewerkers kunnen jou goed adviseren. 

Wil je liever advies van vrienden of familie? Dan kan dat natuurlijk ook. Soms is het ook leuk om hun mee te nemen. Zij vinden vaak mooie meubels die jij misschien over het hoofd hebt gezien.

Related posts