Hoe maak ik mijn woning verkoopklaar?

woning verkoopklaar

Op het moment dat je van plan bent om je huis te gaan verkopen zijn er nog een aantal dingen die je moet doen om het verkoopklaar te maken. In deze blog lees je wat jij kunt doen om je woning verkoopklaar te maken!

Oude badkamer

Al beschikt de woning over een oude badkamer dan is het mogelijk om deze te vernieuwen, maar dit is misschien een wat grote investering om te doen voordat je het gaat verkopen. Wel kan een badkamer die ouder is dan 40 jaar enorm negatief overkomen op potentiële kopers. Om dit te voorkomen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de muren opnieuw te schilderen zodat het moderner oogt. Daarnaast kunnen kleine aanpassingen al een grote impact hebben. Een oude spiegel of toiletbril vervangen ziet er al direct een stuk nieuwer uit, waardoor je woning meer indruk kan maken.

De keuken

Een nieuwe keuken is iets dat veel mensen graag zien. Op het moment dat de keuken oud oogt, is het verstandig om dit te vervangen door iets nieuws. Het vervangen van verouderde keukenkastjes kan bijvoorbeeld een enorm effect hebben op de uitstraling van de keuken, waardoor het huis ook aantrekkelijker wordt.

Maak de woning hip

Als je foto’s gaat maken is het belangrijk dat alles er strak uitziet. Zorg dus dat alles netjes is opgeruimd, zodat er niet allemaal spullen rondslingeren op de foto’s. Op dat moment moet alles er netjes uitzien, want dit is het moment dat potentiële kopers gaan kijken naar de woning. Je wilt dan dus een zo goed mogelijke indruk achterlaten.

Bouwtekening

Een bouwtekening kan enorm nuttig zijn op het moment dat er een mogelijkheid is om iets bij de bouwen. Door een bouwtekening aan te bieden krijgt de koper direct inzicht in hoe de woning er uit komt te zien en wat de mogelijkheden precies zijn. Voor de koper is het zeer nuttig om te informeren naar de financiële mogelijkheden hiervan. Zo kan een bank aan de hand van een bouwtekening een inschatting maken van de kosten.

De tuin

Naast de keuken en de badkamer is de tuin echt een aandachtspunt om de woning verkoopklaar te maken. De tuin vergt veel onderhoud, maar als hier tijd in wordt gestoken levert het ook wat op. Door het gras te maaien, de struiken te snoeien en oude spullen te vervangen ziet de tuin er al snel een stuk beter uit.

Ga niet verbouwen

Dat je met enkele aanpassingen de woning op kunt knappen is zeker, maar het is niet aangeraden om echt te gaan verbouwen. Als je de woning wilt verkopen is het raar om hier veel aanpassingen aan te maken, dit kan de koper namelijk zelf ook wel doen. Daarnaast gaat er veel tijd en geld in zitten dat je waarschijnlijk niet terugverdient. Je kunt dan beter investeren in je eigen nieuwe woning.

Related posts