Het futon matras wordt steeds populairder

Het futon matras is een type matras dat afkomstig is uit Japan. Dit bed is tegenwoordig vrij populair. Niet alleen in Japan, maar ook in het Westen. Het Japans bed wordt tegenwoordig ook veel verkocht in Nederland. Het bed is niet voor niets erg populair, de futon heeft veel voordelen. Bent u benieuwd naar de voordelen van dit bed? Dan is het aan te raden om verder te lezen, hieronder leest u exact waarom deze bedden zo populair zijn. Als u erover nadenkt om een futon bed aan te schaffen, dan kan dit artikel een handig hulpmiddel zijn.

Het futon bed is licht en stevig

Het futon bed is een licht en stevig bed. Licht genoeg om het matras eenvoudig op te tillen en stevig genoeg om op te kunnen liggen. Het bed is bovendien ook nog eens erg zacht. Doordat het bed zowel stevig als zacht is, ligt het erg comfortabel. Een goede nachtrust is erg belangrijk en een comfortabel bed is dus een zeer goede investering. U voelt zich een stuk beter als u goed uitgerust bent. Als u merkt dat uw nachtrust beter kan, dan kan een slecht bed hiervan de oorzaak zijn. Het is absoluut aan te raden om eens een futon uit te proberen. De kans is groot dat ook u dit bed erg fijn vindt.

Het verschil tussen de Westerse futon en de Japanse futon

De futon is een matras dat eenvoudig opgerold kan worden. Hierdoor kunt u het matras overdag opbergen. Hierdoor ligt het matras overdag niet in de weg en kan de ruimte ergens anders voor gebruikt worden. In Japan wordt dit matras meestal op een tatami vloer gelegd. De meeste vloeren in het Westen zijn minder geschikt om een matras op te leggen, waardoor dit hier minder gebruikelijk is. Hierdoor heeft de futon in het Westen doorgaans ook een onderstel. Hier is de futon vaak een combinatie tussen een bed en een bank. De futon bedbank is in Nederland erg populair. Het is ook mogelijk om een traditionele Japanse futon aan te schaffen. Dit matras is zeer geschikt om te gebruiken als u logees heeft. Het matras is namelijk eenvoudig op te bergen zodra het niet meer gebruikt wordt.  

Eigenschappen van de futon

Het Westerse futon bed en de Japanse futon hebben ook veel dingen gemeen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het matras regelmatig goed uitgeklopt wordt. De matrassen zijn ook allemaal erg licht, waardoor ze eenvoudig uit te kloppen of op te bergen zijn. Bovendien kunt u ervan uitgaan dat een futon matras oprolbaar is, of u nou voor een Japanse of Westerse variant kiest. Dit komt door het materiaal waarvan de matrassen gemaakt zijn. Dankzij dit materiaal is het futon bed ook zo zacht. Vanwege de vele gunstige eigenschappen is de futon een geliefd matras, zowel in het Westen als in Japan. Als u echt wilt weten waarom deze bedden zo populair zijn, zou u er eens op moeten slapen. U zal al snel overtuigd zijn van dit type bed! Voor futonmatrassen en futon bedden kunt u dag én nacht terecht bij Texelse Slaapfabriek.

Related posts