Extra veilig wonen dankzij deze praktische tips

Inbraak blijft helaas nog een groot gevaar voor jouw dierbare spullen in je woning. Wist je dat er in Nederland maar liefst 14 inbraken per uur plaatsvinden? En dat bij slechts 26% van de aangiftes die gedaan zijn voor inbraak, de dader werd opgepakt door de politie? Veilig wonen en zo weinig mogelijk risico lopen op een inbraak willen we allemaal. Daarom hebben we allemaal sloten op de deuren en beschikken sommige huizen zelfs over alarm- en camerasystemen. Maar de kwaliteit van de sloten en de wijze waarop deze zijn gemonteerd, daar zit nog wel eens verschil in. 

We brengen veel tijd door in huis. Daarom is gezond wonen ook belangrijk. Een ongezond binnenklimaat kan leiden tot klachten, zoals allergieën, hoofdpijn en verkoudheid. Er zijn verschillende mogelijkheden om voor een veilige woon- en leefomgeving te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan alarmering, inbraakbeveiliging, brandveiligheid en domotica (goede verbinding tussen elektrische apparaten in huis).

Alleenwonend

Een alleenwonend persoon wil natuurlijk dat zijn of haar huis goed beveiligd is. Want wat zou je toch moeten wanneer je alleen bent en er een inbreker komt? Of wat zou je moeten doen wanneer je valt en niemand de ambulance kan bellen? Een personenalarmering is een eenvoudig hulpsysteem dat het mogelijk maakt om in noodsituaties hulp in te roepen. Afspraken maken met de buren kan u helpen bij uw veiligheid. Bijvoorbeeld, dat ze even bij u komen kijken als om 00.00 uur uw licht nog brandt. Of om 8.00 uur als uw gordijnen nog niet open zijn. 

Spy camera’s

Zekerheid in het leven is belangrijk. Wanneer je een trauma hebt, bijvoorbeeld opgelopen na een heftige inbraak of door enge geluiden rondom je huis, is het fijn dat je er zoveel mogelijk aan doet om de dader te vinden. Je wilt graag aangifte doen bij de politie, maar dat kan alleen met beeldmateriaal. Soms is het hierbij nodig om iemands doen en laten na te trekken. Met een spy camera volgt u onopgemerkt alle bewegingen in een woning, vergaderzaal en op het werk. 

Deze spycam beelden kunt u bijvoorbeeld gebruiken als bewijsmateriaal mocht dit nodig zijn. Er zijn veel verschillende spy camera’s. Van een onopvallende bril-spy-camera met ingebouwd geheugen tot een echt werkende wekkerradio met nachtzicht. Alles is mogelijk. Natuurlijk is goed beeld hierbij onmisbaar. Als de beelden van de verborgen camera als bewijsmaterialen moeten dienen, is het belangrijk dat personen en handeling goed herkenbaar zijn. Spycams zijn dan ook van hoge kwaliteit en worden stuk voor stuk met zorg geïmporteerd.

Verborgen spy camera’s

Moderne spy camera’s worden steeds kleiner en zijn handig weggewerkt in een horloge, pen, rookmelder of ander voorwerp. Zo is er voor elke situatie een geschikte verborgen camera. Let hierbij goed op de omgeving. Zo zal een rookmelder in een bedrijf nergens opvallen, maar trekt een wekkerradio midden in een vergaderruimte wel de aandacht. Let bij aanschaf ook goed op de optie nachtzicht. Wilt u bij slechte verlichting of in de nachtelijke uren opnames maken, dan heeft u zeker nachtzicht nodig.

Related posts