Extra lang van jouw balkon genieten doe je zo

Het balkon is voor veel mensen die in een appartement wonen de plek om lekker buiten te zitten. Toch laat het Nederlandse weer het niet altijd toe om lekker op je balkon van het weer te genieten. Of het regent, of het waait te hard, of de zon is juist weer te fel. Wij vertellen je hoe je jouw balkon kunt verbeteren zodat je altijd lekker kunt zitten en genieten van het weer.

Te veel wind voorkomen

Zeker als jij hoog in een complex woont is de kans groot dat de wind altijd nog wat heftiger is dan in een achtertuin die op de grond zit. Echter kan je ook niet zomaar een windscherm neerzetten omdat de ruimte vaak niet onbeperkt is. En provisorisch is vastmaken aan je deur en balustrade is ook geen slim idee. In plaats daarvan is het mogelijk om jouw balkonbeglazing aan te passen met een balkonbeglazing systeem wat jij zelf in de hand hebt. Zo kun je jouw balkonglas eenvoudig in en uitschuiven, zonder dat het extra ruimte van jouw balkon in beslag neemt. Ideaal toch?

Te veel zon

Het weer is in Nederland lang niet altijd goed. Het is te koud of te warm. Vooral tegen dat laatste is weinig te doen als je een appartement hebt. Het is dan ook lekker als je je balkon op kan om voor wat verkoeling te zorgen. Echter schiet het niet op als jouw balkon midden in de zon zit. Het is dan ook slim om een plekje te maken waar je schaduw hebt en niet vol in de zon zit. Mocht jij ook al slimme balkonbeglazing hebben is het slim om deze helemaal naar beneden te schuiven zodat je ieder zuchtje wind dat er is lekker meepakt. Dat koelt wel zo lekker af. Verder is het slim om een parasol neer te zetten. Maar kies in plaats van een grote parasolvoet voor een slimmere optie die minder ruimte in beslag neemt. Bijvoorbeeld in de muur of vastmaken aan je balkon.

Bonustip: breng kleur aan op je balkon

Dit heeft niet zoveel met het weer te maken, maar dat is ook niet het enige dat invloed heeft op of je geniet van je balkon. Breng daarom wat kleuren aan met leuke bloemen en planten. Weinig ruimte? Overweeg dan verticaal tuinieren! Een bijkomend voordeel van planten en bloemen is dat deze ook warmte opnemen. Zo heb je in de zomer ook minder last van de hitte én het ziet er leuk uit!

Related posts