Hoe kun je een kindvriendelijke tuin aan het water maken?

clickitup als vlonder

Het is een wens van veel mensen: aan het water wonen. Genieten van het uitzicht en als het weer het toelaat misschien wel met het bootje het water op. Toch is een veelgehoorde reden om niet aan het water te gaan wonen dat het niet veilig genoeg zou zijn voor kinderen. Wat ons betreft is dit geen reden om niet aan het water te wonen, omdat je de tuin prima kindvriendelijk kunt maken. Wij geven je een aantal tips, waardoor kindveiligheid geen reden meer hoeft te zijn om niet aan het water te gaan wonen.

Veilige afscheiding naar het water toe

Het gevaarlijkste punt van een tuin aan het water is natuurlijk de plek tussen de tuin en het water zelf. Zeker als de vlonder veel hoger ligt dan het water, is het gevaarlijk voor kinderen om eraf te vallen. Gelukkig niet als je hier een veilige afscheiding neer zet. Veel mensen kiezen voor een schutting of een afscheiding door planten, maar tegenwoordig heb je veel meer opties om een goede afscheiding te maken. Zo is er nu het Clickitup balustrade systeem. Dit is een glazen afscheiding die je kunt in- en uitschuiven. Hierdoor dient het niet alleen als een strakke afscheiding, maar ook nog eens als windscherm als je merkt dat je in de wind zit. Ook wel lekker aan het water, want hier waait het regelmatig harder dan in andere tuinen. Bovendien heeft het ook nog eens een luxe uitstraling. Win win dus!

Maak een veilige vlonder

In de meeste gevallen zie je bij een tuin aan het water ook een vlonder. Voor kinderen is dit niet altijd het meest handige. Zo wordt een vlonder glad als deze nat is, of glad door mosvorming na een natte winter. Dan hebben we het nog niet eens gehad over mogelijke splinters die je kan krijgen van het hout. Als jij een vlonder én kinderen hebt, is het dus extra belangrijk dat je de vlonder goed blijft bijhouden. Maak deze na de winter goed schoon zodat je gladheid voorkomt. Doe dit met groene zeep en schoonmaakazijn, in plaats van de hoge druk spuit. Hiermee voorkom je dat het mos het volgende jaar dubbel zo hard terugkomt. Zie jij na een winter dat er bepaalde planken gaan splinteren? Pak dan gelijk de schuurmachine en schuur de planken netjes op. Zo hoef jij geen splinters uit de voeten van je kinderen te vissen.

Related posts