Een stuk minder ongelukken in huis met rubber antislip tape op de trap

Als ouder houd je soms je hart vast wanneer je de kinderen van de trap hoort denderen, terwijl je in de woonkamer op de bank zit. Wellicht is het ook weleens voorgekomen dat je schrikt van een hard geluid van een partner of medebewoner die van de trap glijdt en zich bezeert. Soms zijn we nu eenmaal te gehaast of letten we niet goed op en dan zit een ongeluk in een klein hoekje. 

Veel mensen lopen op sokken of pantoffels door het huis, wat ook niet bijdraagt aan de veiligheid op de trap, omdat hier vrijwel geen profiel onder zit. Er zijn gelukkige verschillende manieren waarmee je de trap toch veiliger kan maken, door bijvoorbeeld het gebruik van een antislip rubber tape strip.

Zorg voor grip op de tredes met een antislip strip

De rubber antislip strip zoals die van antisliprubbertape.com wordt steeds populairder en dat is zeker niet zonder reden. Naast het feit dat de strip zeer betaalbaar is en makkelijk om on zelf te installeren, draagt de strip ook bij aan de uitstraling van de trap. 

De meeste mensen kiezen voor een houten trap die geverfd en gelakt is. Om te zorgen voor voldoende grip op de tredes kun je de trap vervolgens voorzien van een antislip strip. De strips zijn verkrijgbaar in diverse kleren en formaten en bovendien ook zelf nog op maakt te knippen. Je kan hiermee de strip afstemmen op de rest van de uitstraling van de trap, zodat de trap niet alleen veiliger wordt, maar er ook een stuk mooier uit ziet.

Bescherm de lak op de trap tegen slijtage

De antislip rubber strip heeft een beschermende werking tegen slijtage van de traptrees. De strips worden in sommige gevallen over de rand van de gehele breedte van de tredes geplaatst, maar kunnen ook alleen in het midden geplaatst worden. Over het algemeen is dit ook de enige plek op de trede die onderhevig is aan slijtage. 

De strip is voorzien van een zelfklevende lijm. Het is belangrijk om voor de strip te plaatsen de ondergrond goed schoon te maken en er vooral voor te zorgen dat deze volledig vetvrij is. Als dit op de juiste manier gebeurt dan is de strip aan de trap bevestigd en kan deze jarenlang dienst doen voor de veiligheid door grip te bieden en als bescherming tegen slijtage. Hiermee heeft de trap ook direct een stuk minder onderhoud nodig op het gebied van schuren en verven.

Related posts